Mainos

Vaarallisten vankikarkurien pako jatkuu Lapissa

Ylitornion avovankilasta paenneet Markku Vähäkuopus ja Petri Pelkonen jatkavat pakoaan. Poliisi sai päivän aikana miehistä useita vihjeitä, mutta ne eivät johtaneet karkulaisten jäljille.

Poliisi pitää miehiä vaarallisina. Toinen kärsii pitkää tuomiota henkirikoksesta ja toinen törkeistä pahoinpitelyistä.

- Karkaamisen jälkeiset tapahtumat osoittavat, että miesten kanssa pitää olla varovaisia. He eivät ole mitään pyhäkoulupoikia, ja väkivalta on heille tuttua, luonnehtii Tornionlaakson poliisilaitoksen poliisipäällikkö Seppo Kinnunen.

Tiistain vastaisena yönä vankilasta kadonneen kaksikon epäillään tunkeutuneen pian karkaamisensa jälkeen omakotitaloon Ylitorniolla.

Talon isäntä heräsi ulko-oven koputukseen hieman ennen kello viittä. Oven takana oli kaksi isohkoa miestä. He riuhtaisivat oven auki ja alkoivat mitään kysymättä pahoinpidellä talon isäntää teräasein. Tunkeutujat vaativat isännältä auton avaimia ja jatkoivat hänen pahoinpitelyään siihen asti, kunnes saivat ne haltuunsa.

Poliisin mukaan talon isäntä sai vammoja ympäri kehoa ja hänet vietiin tarkkailuun Ylitornion terveyskeskukseen. Vammat eivät ole vakavia.

Anastettu auto löytyi myöhemmin Pellon ja Rovaniemen väliseltä tieltä läheltä Sinettää. Sinettä sijaitsee Rovaniemen keskustasta parikymmentä kilometriä pohjoiseen. Kinnusen mukaan aikaa on kuitenkin kulunut sen verran, että karkureiden etsintä on jo ulotettu laajalle alueelle.

Toinen lähtö

Kesän lopulla Ylitornion avovankilasta katosi kaksi murhista tuomittua elinkautisvankia. He eivät palanneet lomaltaan. Kaksikko tavoitettiin myöhemmin Norjasta.

- On aivan liian ennenaikaista lähteä moittimaan järjestelmää. Vankilaviranomaiset ottavat varmasti asian tarkasteluun, Kinnunen arvioi.

Hän muistuttaa, että vankiloista on aina karattu. Avovankilasta lähtö on helpompaa. Sinne pääsy edellyttää, että vanki on käytöksellään saavuttanut sellaisen luottamuksen, että hänet on voitu sijoittaa avolaitokseen.

- Kaikille laajemmat vapaudet eivät kuitenkaan riitä, hän kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.