Vaarallista leikkiä Kauniaisissa: 10-vuotiaat tytöt ottivat junaradalla selfietä, juna teki hätäjarrutuksen – poliisille tehty useita ilmoituksia

Selfietä ottaneet tytöt aiheuttivat vaaratilanteen Kauniaisissa. Espoossa vain päivää aiemmin teinipojat liikkuivat junaradan läheisyydessä. 

VR:n turvallisuuspäällikkö Pekka Ahola kertoo, että VR:n tietoon on tullut viime viikolla kaksi tapausta, joissa nuorisoa on pyörinyt radalla tai sen läheisyydessä.

Espoon Kerassa 24. lokakuuta joukko teinipoikia kulki radan läheisyydessä ja kuljettaja joutui varoittamaan radalla liikkuneita viheltimellä.

Kauniaisissa sattui vain päivää myöhemmin tapaus, jossa kolme noin 10-vuotiasta tyttöä oleskeli juna-aseman kiskoilla.

– Kuljettaja käytti vihellintä ja aloitti hätäjarrutuksen. Tytöt poistuivat paikalta, kun huomasivat, että juna ehtisi pysähtyä asemalle, Ahola kertoo.

Aholan mukaan ilmeisesti tyttöjoukko oli ollut junaradalla ottamassa selfietä. Länsi-Uudenmaan poliisin tietojen mukaan myös Raaseporissa junaradalta hätisteltiin samanikäistä tyttöjoukkoa.

Juna voi vaurioitua hätäjarrutuksessa

Junaradalla liikkujia on Aholan mukaan ollut aina, mutta älypuhelinten yleistyminen on lisännyt asiattomia liikkujia.

– Myös julkinen keskustelu antaa inspiraation radalle menoon. Kun muut menevät, halutaan mennä itsekin.

Ahola muistuttaa, että asiattomalla junaradalla oleskelulla voi olla kohtalokkaita seurauksia. Vaikka itse onnistuisikin väistämään junaa, vaaratilanne voi syntyä silti.

– 220 kilometrin tuntinopeudessa hätäjarrutuksen aloittanut juna pysähtyy voimakkaasti. Junan sisällä olevat matkustajat saattavat kaatua ja loukkaantua vakavasti. Lisäksi junaan saattaa tulla kymmenien tuhansien eurojen edestä vaurioita. Jos radalla liikkunut henkilö saadaan vastuuseen, korvaukset voivat olla mittavia.

Lue myös:

    Uusimmat