Mainos

Väärä potilas sai sädehoitoa Lahdessa

Hoitoannos ei asiantuntijan mukaan yleensä aiheuta merkittäviä haittavaikutuksia. Mahdollisia oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja väsymys heti hoidon jälkeen. Parin viikon kuluttua saattaa ilmetä ohimenevää hiustenlähtöä.

Lahden sädehoitoyksikössä annettiin erehdyksessä aivoalueen sädehoitoa väärälle potilaalle kesäkuun puolivälissä. Potilaan saama kerta-annos ei kuitenkaan aiheuttanut selviä haittavaikutuksia.

Potilas oli menossa solusalpaajahoitoon, mutta joutuikin erehdyksessä sädehoitoyksikköön, jonne odotettiin samanikäistä ja samaa sukupuolta olevaa potilasta. Syövänhoidon vastuualueen va. johtaja Antti Ojala Tampereen yliopistollisesta sairaalasta luonnehtii tapahtunutta onnettomaksi yhteensattumien summaksi.

Tunnistus tapahtuu normaalisti nimellä, mutta tapauksen jälkeen Lahdessa on kysytty myös potilaan sosiaaliturvatunnus.

Ojalan mukaan hoitoannos ei yleensä aiheuta merkittäviä haittavaikutuksia. Mahdollisia oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja väsymys heti hoidon jälkeen. Parin viikon aikana saattaa olla ohimenevää hiustenlähtöä. Pitempiaikainen vaikutus on jonkin verran lisääntynyt kasvainriski.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.