Mainos

Vaalitarkkailijat vaativat Nigerian vaalien uusintaa

EU:n puheenjohtajamaa Saksa on ilmaissut huolensa Nigerian vaalien alla puhjenneista levottomuuksista ja vaaleissa ilmenneistä puutteista.

Nigerian eiliset presidentinvaalit olivat niin puutteelliset, että ne olisi nigerialaisen vaalitarkkailijaryhmän mukaan järjestettävä uudelleen. Myös ehdokkaana ollut varapresidentti Atiku Abubakar on vaatinut vaalien uusimista kokonaan.

Monin paikoin vaalit eivät alkaneet ajoissa tai eivät alkaneet lainkaan, sanoo vaalitarkkailijaryhmän johtaja Innocent Chukwuma.

Myös EU:n vaalitarkkailijat ovat huomauttaneet vaaleihin liittyneestä väkivallasta, useampaan kertaan äänestämisestä ja äänestyslipukkeiden loppumisesta.

EU:n puheenjohtajamaa Saksa sanoo olevansa huolissaan sekä vaaleissa ilmenneistä suurista puutteista että vaalipäivänä puhjenneista väkivaltaisuuksista.

- Nämä välikohtaukset antavat aihetta epäillä, etteivät kaikki äänioikeutetut nigerialaiset päässeet äänestämään vapaasti ja vailla pelkoa, sanottiin Saksan lausunnossa.

Tänään julkistettujen osittaistulosten mukaan suurin ennakkosuosikki, hallitsevan PDP-puolueen Umaru Yar'Adua, oli saamassa eniten ääniä. Virallisia tuloksia odotetaan huomenna.

Vaaleissa oli runsaat 60 miljoonaa äänioikeutettuina. Niissä valittiin seuraaja maan ensimmäiselle siviilipresidentille Olusegun Obasanjolle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.