Mainos

Vaalirahakohu ei auttanut: Edustajat kertoneet laiskasti rahoituksestaan

Vaalirahakohu ei ole saanut uusia kansanedustajia avaamaan vaalirahoitustaan ripeästi. Vastavalituista kansanedustajista yksikään ei ollut tehnyt pakollista vaalirahoitusilmoitusta vielä eiliseen iltapäivään mennessä. Ilmoituksen on voinut jättää keskiviikkoillasta lähtien, ja se on tehtävä kahden kuukauden kuluessa.

Uudet kansanedustajat eivät myöskään intoutuneet ennen vaaleja tekemään vapaaehtoisia ennakkoilmoituksia vaalirahoituksestaan. Vain hieman alle puolet uusista edustajista on toimittanut tämän ilmoituksen valtiontalouden tarkastusvirastolle.

Eri puolueista kokoomuksen edustajat ovat avanneet vaalirahoitustaan laiskimmin: vain noin joka viides kokoomusedustaja on vaivautunut tekemään ennakkoilmoituksen. Ahkerimpia ovat olleet vihreiden edustajat, jotka kaikki ovat antaneet alustavat tiedot rahoituksesta.

Idän suunnalla edustajat ovat kertoneet kampanjarahoituksestaan selvästi innokkaammin kuin lännestä valitut kollegansa. Siinä missä reilu neljännes Vaasan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen yhteenlasketuista edustajista teki ennakkoilmoituksen, Pohjois-Karjalan, Pohjois- sekä Etelä-Savon ja Kymen edustajista noin kaksi kolmesta avasi rahoitustaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.