Mainos

"Vaalealle naiselle, joka pakeni minua henkensä edestä" – suomalaismieheltä pysäyttävä Facebook-päivitys

Jan Holmberg oli kävelemässä töihin pimeällä tiellä, kun vastaan kävellyt nainen koki tarpeelliseksi paeta häntä henkensä edestä. Aihetta käsittelevä blogikirjoitus on kerännyt valtavasti huomiota sosiaalisessa mediassa.

Jan HolmberginMainio-blogin Facebook-julkaisua on jaettu jo satoja kertoja, ja se on kerännyt alleen yli tuhat kommenttia.

"Tulin surulliseksi reaktiostasi. En tiedä mikä minussa laukaisi pelkosi. Se, että olen iso tumma mies, vai jokin muu asia?" terveysalalla työskentelevä Holmberg kirjoittaa.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä

MTV Uutisten tavoittama Holmberg kuvaa itseään aivan tavalliseksi suomalaiseksi mieheksi. Hän kertoo hämmentyneensä, kun työmatkalla vastaan tullut nainen koki hänet selvänä uhkana ja lähti juosten karkuun.

– En halua häntä syyllistää, hänen reaktionsa vain sai minut hämmentyneeksi ja surulliseksi. Toisaalta se oli ymmärrettävää, mutta toisaalta hyvin hämmentävää. Miten olisin voinut ilmaista hänelle, että minulle ei olisi tullut mieleenikään käydä häneen käsiksi? Holmberg kuvailee tunnelmiaan.

Holmberg ei osaa sanoa, onko viimeaikainen uutisointi raiskaustapauksista mahdollisesti vaikuttanut naisen reaktioon. Kirjoituksellaan hän toivoo nostavansa aiheen osaksi yleistä keskustelua.

– Millaisen maailman me aikuiset olemme oikein luomassa nuorille naisille, ja miksei miehillekin? Ei jokainen vastaan kävelevä mies ole potentiaalinen ahdistelija tai kähmijä.

1:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.