"Voi olla, että olisi käynyt huonosti" – Elisa joutui sarjasylkijän uhriksi työmatkallaan Helsingin ytimessä keskellä päivää

3:51
Elisa Lepistö kertoo järkyttävästä tapahtumasta MTV Uutiset Livessä.

Töihin matkalla ollut Elisa Lepistö joutui Helsingin rautatieaseman metroasemalla yllättävän hyökkäyksen kohteeksi, kun kuluneen viikon aikana pääkaupungissa puhuttanut niin kutsuttu sarjasylkijä iski hänen kimppuunsa keskipäivällä.

Tapaus sattui noin kaksi viikkoa sitten, kun Lepistö oli kulkemassa metrolta kohti työpaikkaansa. Kuulokkeet päässä kulkenut Lepistö tunsi äkkiä, että mies käveli ripeällä tahdilla hänen viereensä ja sylkäisi kohti hänen kasvojaan, jatkaen sitten matkaansa nopeasti eteenpäin.

Lepistön tajuttua tilanteen hän huusi miehelle, joka kääntyi kannoillaan ja lähti kulkemaan takaisin häntä kohti. Lepistön luo tuli kuitenkin toinen suurikokoisempi mies kysymään hänen vointiaan, jolloin sylkijä kävelikin hymyillen Lepistön ohitse. Lepistö ei ole itse varma, mitä tilanteessa olisi käynyt, jos paikalle ei olisi tullut toista miestä.

– Voi olla, että olisi käynyt huonosti, jos ei olisi ollut ketään siinä vieressä. Olen kuitenkin pienikokoinen nainen, hän miettii.

Useita epäiltyjä uhreja

Lepistö jatkoi töihin ja kävi pesemässä hiuksensa, sillä onnekkaasti hänen hiuksensa olivat suojanneet kasvoja räkäisyltä. Hän kuvailee menneensä tilanteessa kuitenkin ”tosi shokkiin”, ja esimerkiksi käsiensä tärisseen tapahtuneen jälkeen. Koskemattomuuden loukkaus tuntui raskaalta.

Hän ajatteli silti poliisin soittamisen olevan liioittelua, ja vasta illalla hän laittoi sosiaalisen median seuraajilleen kertomuksen tapahtuneesta. Tulos yllätti, sillä hän sai noin 25 yhteydenottoa, joissa ihmiset kertoivat vastaavista tapahtumista Helsingin kantakaupungissa, joista osaan oli liittynyt myös pahoinpitelyitä.

– Sitten ajattelin, että tässä on joku vakavampi juttu ja tein rikosilmoituksen sitten seuraavana päivänä, hän kertoo. Poliisi ei toistaiseksi ole ollut Lepistöön yhteydessä.

Uhreissa yhtäläisyyksiä, mutta mikä on motiivi?

Muut Lepistön tietoon tulleet tapaukset kohdistuivat myös pienikokoisiin naisiin, joiden kokemukset tapahtuneesta olivat hyvin samanlaisia. Osalla oli kuitenkin mukanaan koira tai jopa pieni lapsi, ja eräissä tilanne oli kärjistynyt heidän pahoinpitelyynsä. Lepistö miettii, onko uhrien sukupuoli ja koko tässä jollain tapaa tekijän kohteen valinnan peruste.

–Ilmeisesti siinä on joku yhdistävä tekijä.

– Aika hurjaa.

Hän on myös miettinyt miehen motiivia sylkemiselle ja miettinyt jopa jonkin taudin tartuttamista motivaationa. Hän ei kuitenkaan ole omasta terveydestään huolissaan, sillä sylkeminen ei ollut osunut minkäänlaisiin haavoihin tai limakalvoille.

Hän kuvailee sylkijää ehkä 175–180 senttimetriä pitkäksi, olemukseltaan hoikaksi suomalaismieheksi, jolla oli päässään huppu. Mies liikkui hänestä hätäisenoloisesti ja katsoi ihmisiä vihaisesti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja