Vaa'an lukema sen todisti: Suosikkiankkuri pudotti 43 kiloa

Suosikkiankkuri saavutti vihdoin normaalipainon, pudotti 43 kiloa 8:43
Katso videolta, kuinka toimittaja Petteri Löppönen laihtui reilussa vuodessa 75 kiloon.

Lihavuusleikkaus mullisti uutisankkuri Petteri Löppösen elämän. Alkuviikosta hän saavutti normaalipainon painonpudotusprosessin jälkeen.

Yle Uutisten uutisankkuri ja tuottaja Petteri Löppönen, 54, painoi vielä viime vuonna syksyllä 118,5 kiloa. Löppöselle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä maaliskuussa, jolloin hän oli omatoimisesti saanut painon putoamaan 98 kiloon. 

Nyt runsaan vuoden jälkeen tiistaina 21. marraskuuta vaaka näytti 75,2 kiloa. Se tarkoittaa vaatteissa M-kokoa ja 43 kiloa kevyempää miestä.

– Olin aluksi epäuskoinen ja ajattelin, että ei voi olla totta. Jouduin tarkistamaan luvun kolmella painoindeksilaskurilla. Sitten totesin, että kyllä se niin sanottu normaalipaino on nyt saavutettu. 

Keventyneen olemuksen ovat panneet merkille myös tv-katsojat. Löppönen halusi olla avoin leikkauksestaan, jotta hänen ei luultaisi laihtuneen esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

Terveys parani, elämä tuntuu kevyeltä ja vaatekaappi uudistui. Vatsalaukun ohitusleikkaus tarkoittaa arjessa sitä, että ruokaa on nyt syötävä huomattavasti vähemmän ja pienemmissä erissä. 

– Vuosikymmeniä kestänyt painon kanssa jojoilu päättyi, kun päätin, että tilanne on pakko saada poikki. Terveys ei olisi muuten kestänyt, enkä olisi nähnyt eläkepäiviä, uskoo Löppönen.

Suomalaisessa terveydenhuollossa tehdään noin 1 000 lihavuusleikkausta vuodessa.

Katso yllä olevalta videolta Petterin tarina ja mitä mieltä hän on kehopositiivisuuspuheesta!

 

Lue myös:

    Uusimmat