Uutuuspeli Clans of Oulu yrittää innostaa nuoria miehiä liikkumaan – erityisen myönteinen vaikutus syrjäytymisvaarassa oleviin

8:04

Monet nuoret miehet pelaavat mieluummin konsoleilla kuin pallolla. Pelaaminen on toisaalta myös oiva apuväline liikkumisen motivointiin.

Eilen MTV:n Huomenta Suomessa vierailleet LuroCraftin toimitusjohtaja Tony Manninen ja Oulun yliopiston terveysliikunnan professori Raija Korpelainen keskustelivat mobiilipelien vaikutuksesta liikkumiseen.

Nuorten liikunta on vähentynyt ylipäätään, mutta notkahdus näkyy selvimmin nuorten miesten kohdalla. Muun muassa Puolustusvoimat on herännyt asepalvelukseen astuvien huonoon kuntoon.

Oulussa ongelmaa paikkaamaan ryhtyi LudoCraft-yhtiö. Se alkoi kehittelemään peliä, jonka on tarkoitus innostaa myös liikunnasta piittamattomat ulos. Jujuna olisi tehdä pelistä tarpeeksi koukuttava liikunnan takaamiseksi. Syntyi Clans of Oulu.

Peliä pelanneita 500 nuorta tarkastelleiden tutkijoiden keskeisin päätelmä tähän mennessä on, että pelillistetty palvelu vaikutti myönteisesti erityisesti syrjäytymisen kynnyksellä oleviin nuoriin miehiin.

Liikkumaan innostavien pelien kiinnostavuus nuorten keskuudessa on huomattu myös Pokémon Go:n räjähdysmäisessä suosiossa. Pelin kehittänyt Niantic aikoo tuoda ensi vuonna markkinoille fantasian ystäviä ulkoilemaan rohkaisevan Harry Potter -pelin.

Katso keskustelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

***

0:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja