Uutissuomalainen: Eduskuntaryhmiltä ei ole tippumassa lomarahaa opiskelijoille

Opiskelijoiden toimeentulosta roihahti kiivas keskustelu – näin kommentoi opetusministeri Li Andersson 7:50
Opetusministeri Li Andersson (vas.) keskusteli Huomenta Suomessa opiskelijoiden loma-ajan toimeentulosta.

Opiskelijoiden lomailua tuskin maksetaan valtion kassasta tulevaisuudessakaan. Enemmistö eduskuntaryhmien johtajista suhtautuu nihkeästi opiskelijoiden lomarahaan, kertoo Uutissuomalainen.

SDP:n, perussuomalaisten, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien edustajien mielestä opiskelijoiden palkallinen loma ei ole realismia.

–  Opintotukeen ja muuhun vastikkeelliseen sosiaaliturvaan loma-ajan toimeentulo ei sovellu, SDP:n ryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi.

Vihreiden, vasemmistoliiton ja keskustan edustajat puolestaan näkevät perustulossa mahdollisuuden taata opiskelijoillekin loma.

–  Myös opiskelijat tarvitsevat opintojensa välissä lepoa ja lomaa. Tällä hetkellä monella ei ole siihen varaa, vihreiden ryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö kommentoi.

RKP ja Liike Nyt eivät vastanneet Uutissuomalaisen kyselyyn.

Keskustelu opiskelijoiden lomista ja jaksamisesta heräsi heinäkuussa, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL haastoi kannanotossaan pohtimaan, miksi opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta lomaan ja loma-ajan toimeentuloon. Kannanotto aiheutti sekä myötätuntoa että pöyristyneitä kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat