Mainos

Uutislive kello 13.30: Nuoret ja päihteet – pää sekaisin aineella millä hyvänsä

MTV Uutisliven aiheena on tänään yhä rajummmaksi menevä nuorten päihteidenkäyttö. Aineita on saatavissa monenlaiseen käyttöön helposti ja halvalla eikä lainsäädäntö pysy uusien aineiden perässä.

Uutislivessä aiheesta keskustellaan A-klinikan alaisen Vinkin johtajan Mija Alhon kanssa kello 13.30.

Muuntohuumeet eli huumeiden ja lääkeaineiden kokeelliset muunnokset ovat tulleet jäädäkseen. Monet muuntohuumeet ovat jo joutuneet kiellettyjen aineiden luetteloon, mutta useita katukaupassa liikkuvia aineita ei ole vielä luokiteltu laittomiksi.

Samalla meno kadulla on mennyt yhä hurjemmaksi. Varsinkin nuoret saattavat vetää sellaisia aineita, joiden sisällöstä ei heillä eikä aineen myyjälläkään ole mitään käsitystä. Asenne hoitoa vastaan on monella röyhkeä ja torjuva.

Tällaisten käyttäjien hoito on haastavaa, kun motivaatiota ei ole eikä toisaalta terveydenhuolto saa selville kaikkia henkilön vetämiä aineita ja niiden vaikutuksia.

Lähetyksessä tarkastellaan myös ilokaasun käyttöä ja myyntiä tällä hetkellä. Toimittaja Risto Palojoki selvitti, toimiiko ilokaasun myyntikielto viihde- ja päihdekäyttöön ja sai selville, että kauppa käy edelleen. Asiakas saa jopa ohjeet päihtymiseen.

Hän kertoo lähetyksessä jutun teon taustoista sekä erikoisista tilanteista, joihin hän asiaa selvittäessään joutui. 

MTV Uutislive klo 13.30. Lähetyksen juontaa Marjo Lehikoinen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.