Mainos

Huumejärjestö kannattaa aineiden käyttöhuoneita – "Tärkeä tapa vaikuttaa huumekuolemien määrään"

6:54

Huumejärjestö näyttää vihreää valoa Helsinkiin kaavailtuihin valvottuihin huumeiden käyttötiloihin. Asiaa käsitellään huomenna kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Videolla Vainikka kertoo, että kuinka huumeiden käyttö on monipuolistunut. Hän kertoo muun muassa, miten asenteiden muutos näkyy huumeiden käyttönä työelämässä.

– Käyttöhuoneet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoinen asia, Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka sanoi Huomenta Suomessa.

Hän pitää erityisen tärkeänä, että käyttötiloihin yhdistettäisiin sosiaali- ja terveysneuvontaa. Tällaisella neuvontatyöllä on Suomessa pystytty aiemmin ehkäisemään muun muassa HIV-epidemia Suomessa.

Vainikka katsoo, että käyttöhuoneet ovat tärkeä tapa vaikuttaa lisääntyneiden huumekuolemien määrään.

– Meidän työssämme näkyy se hirveä läheisten tuska, jolla ei oikeastaan ole sanoja. Kaikki huumekuolemat ovat turhia kuolemia, ja ne tapahtuvat yleensä nuorille ihmisille liian aikaisin, Vainikka toteaa.

Vainikka tuo esille, että haittoja vähentävää työtä tulisi tehdä huomattavasti laaja-alaisemmasta näkökulmasta. Esimerkiksi c-hepatiitin hoidossa on hänen mukaansa yhä isoja puutteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.