Mainos

Uutisankkureilta kiellettiin Irak-mielenosoitus

Televisioyhtiö BBC on kieltänyt uutisankkureitaan osallistumasta Irakin sodan vastaiseen mielenosoitukseen.

BBC:n mukaan erityisesti kahta iltauutisten ankkuria, Huw Edwardsia ja Fiona Brucea on muistutettu siitä, että heidän pitää pysyä poissa Lontoossa järjestettävästä mielenosoituksesta. Sama käsky on annettu myös muille toimittajille ja kirjeenvaihtajille. Yhtiön edustaja perustelee käskyä sillä, että toimittajien on tilanteessa pysyteltävä ehdottoman puolueettomina.

Lauantaina järjestettävä mielenosoituksesta tullee yksi Britannian kaikkien aikojen suurimmista. Protestiin odotetaan jopa yli puolta miljoonaa ihmistä. He vastustavat pääministeri Tony Blairia aietta johtaa Britannia sotaan Irakia vastaan Yhdysvaltain rinnalla.

Mediamoguli liputtaa sodan puolesta

Kaikissa toimituksissa puolueettomuus ei näytä olevan suuri huolenaihe. Esimerkiksi mediamoguli Rupert Murdoch on esiintynyt avoimesti Yhdysvaltain voimatoimien kannattajana. Murdochiin imperiumiin kuuluu mm. Fox-televisiokanava ja useita lehtiä, mukaan lukien The Sun.

Myös The Sunin linja sodan suhteen on ollut myönteinen, kun sen kilpailija The Daily Mirror on suhtutunut sotaan selvän kriittisesti.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.