Uusnatsit yrittävät saada jalkaa oven väliin saksalaisvalmistajan tehtaalla – "Vastustamme äärioikeistolaista toimintaa"

Reutersin mukaan saksalaiset uusnatsit yrittävät ujuttaa itsensä Mercedes-Benzin emoyhtiön tehtaan hallintoon ja näin päästä ajamaan omaa agendaansa.

Daimlerin Stuttgartissa sijaitsevan Untertürkheimin tehtaan hallintoon yrittää soluttautua uusnatseja IG Metall -liitolle vaihtoehtoisen Zentrum Automobilin kautta. Saksalaismedian mukaan kyseiseen liittoon kuuluu lukuisia uusnatseja.

Saksassa useat autovalmistajat, kuten Daimler, ovat pian taas valitsemassa työntekijöistään edustajia yhtiöidensä hallintoon. Daimlerin pelkona on, että uusnatsien tai heidän agendallaan olevien henkilöiden näkemykset muun muassa ulkomaalaisista työntekijöistä saisivat jalansijaa yhtiössä.  

Tehtaan työntekijöiden johdon mukaan uusnatsien soluttautumisyritykset ovat vaaraksi sekä työntekijöiden edustukselle että itse työpaikoille. Untertürkheimin-tehdas työllistää tällä hetkellä noin 19 000 henkilöä.

Daimlerin julkaiseman lausunnon mukaan se vastustaa kaikkea äärioikeistolaista toimintaa ja kannattaa liberaalia, demokratiaan perustuvaa järjestystä. Se kertoi odottavansa kaikilta työntekijöiltään kunnioitusta, avoimuutta ja reiluutta muita kohtaan.

Erityisen kiusallisen tapauksesta tekee se, että Daimler valmisti natseille ajoneuvoja sekä ennen toista maailmansotaa että sen aikana.

***

Volvo paljasti uuden V60-farmarin – enemmän tilaa, enemmän tyyliä 1:26

Lue myös:

    Uusimmat