Mainos

Uusmaalaiset yhä hyvätuloisimpia

Veronalaiset tulot kasvoivat eniten toissa vuonna Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Vähiten tulot kasvoivat Lapissa, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Savossa.

Pääomaa

Työtuloissa kärkeä pitävät uusmaalaiset ja itäuusmaalaiset. Yrittäjätulojen osuus on suurin Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Tilastokeskuksen tulo - ja varallisuustilaston mukaan uusmaalaiset ansaitsevat yli puolitoista kertaa eli 122 000 markkaa enemmän, kuin pienituloisimman maakunnan Pohjois-Karjalan asukkaat. Pääomatuloja saivat eniten ahvenanmaalaiset, yli 13 prosenttia kaikista tuloistaan. Pääomatuloissa seuraavat hyvänä kakkosena uusmaalaiset.

Kaikkiaan yksityishenkilöt saivat vuonna 1998 veronalaista tuloa 414 miljardia markkaa. Niistä oli ansiotuloja 385 miljardia markkaa ja pääomatuloja 29,8 miljardia markkaa. Pääomatulot kasvoivat ansiotuloja enemmän eli neljänneksen, kun kasvu ansiotuloissa oli vain 5 prosenttia.

Luotonotto taittumassa laskuun

Kotitalouksien uusien luottojen kysyntä on vähentynyt viime kevään tilanteeseen verrattuna. Kysynnän uskotaan vähenevän edelleen, ilmenee Pankkiyhdistyksen pankkibarometristä, jossa pankinjohtajilta kysytään arviota luotonannosta ja talletuksista.

Barometrin mukaan myös kotitalouksien talletusten määrä on supistumassa. Tähän on syynä osin tilien koron muuttuminen lähdeveron alaisiksi kesäkuun alusta.

Pankinjohtajat uskoivat edelleen vahvasti osakkeiden ja osakerahastojen suosion kasvuun pörssien heilahteluista huolimatta. Kotitaloudet eivät sen sijaan tunnu luottavan asuntoihin ja kiinteistöihin sijoituskohteena.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.