Mainos

Uusien asuntolainojen korko ennätysalhainen

Asuntolainojen korot laskivat edelleen helmikuussa. Suomen Pankin mukaan helmikuussa nostettujen uusien asuntolainojen keskikorko laski tammikuun 1,98 prosentista 1,94 prosenttiin.

Kotitaloudet nostivat helmikuussa uusia asuntolainoja 1,2 miljardia euroa eli 0,2 miljardia euroa enemmän kuin tammikuussa ja lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kotitalouksien asuntolainakannan vuosikasvu nopeutui helmikuussa 6,8 prosenttiin tammikuun 6,6 prosentista. Koko asuntolainakannan keskikorko laski 0,06 prosenttiyksikköä ja oli helmikuun lopussa tasan kaksi prosenttia.

Rahalaitosten kotitalouksille myöntämien asuntolainojen kanta kasvoi tammikuusta 0,3 miljarsia euroa ja oli helmikuun lopussa 72,3 miljardia euroa.

Kotitalouksien säästäminen väheni

Kotitalouksien talletuskanta supistui sen sijaan 0,1 miljardia euroa tammikuusta ja oli helmikuun lopussa 74,3 miljardia euroa.

Kotitalouksien talletuskannan vuosikasvu oli helmikuussa 0,4 prosenttia ja keskikorko 0,78 prosenttia. Kotitalouksien enintään kahden vuoden määräaikaistalletusten kanta oli helmikuun lopussa 16,3 miljardia euroa ja keskikorko 1,73 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.