Mainos

"Uusia ulkopoliittisia linjapäätöksiä ei tarvita"

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) arvioi, ettei Naton laajeneminen eikä varsinkaan siitä keskustelu pakota Suomea tekemään uutta päätöstä ulkopolitiikastaan.

Niinistö arvioi Nykypäivä-lehden haastattelussa, että ennakoimalla Naton laajenemisen vaikutuksia nyt jäsenyyshakemuksella Suomelta vietäisiin pois äärimmäisen tärkeä mahdollisuus reagoida aikanaan laajenemisen todellisiin vaikutuksiin.

Niinistö katsoo, että ainakaan sotilaalliselta kannalta mikään olosuhde ei ole muuttunut siten, että uusia ulkopoliittisia linjapäätöksiä tarvittaisiin. Hän pitää kysymyksenasettelua "oletko Nato-jäsenyyden kannalla vai sitä vastaan" vääränä.

-Meillä ei ole nollatila, vaan selkeä ulkopoliittinen linja. Oikea kysymys olisi, onko tämän perustilan muuttamiseen aihetta. Minusta ei ole, Niinistö sanoo.

Ahtisaari: Natokin arvostaa Suomen linjaa

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari katsoo, että Suomen selkeä liittoutumattomuuslinja nauttii kaikkien osapuolten ymmärtämystä ja arvostusta. Sitä arvostetaan myös Naton piirissä.

Ahtisaari arvioi Suomen ulkopoliittista asemaa maakuntavierailullaan tänään Toijalassa. Ensi viikolla hän isännöi Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamista.

-Nato ei ole meille mikään ongelma. Meillä on selkeä politiikka sen suhteen. Minulle on presidenttinä tärkeätä tietää, että Suomen linjaa pidetään nimenomaan tässä kehitysvaiheessa erittäin hyvänä, Ahtisaari sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.