Mainos

Uusia syytteitä julki MV-lehden perustajalle: Julkaisi syyttäjän mukaan kopioitua materiaalia, halventavia artikkeleita ja päätoimittajan tappouhkauksen

0:44

Lukuisista rikoksista syytetylle MV-julkaisun perustajalle luettiin tänä aamuna oikeudessa syytteet kahdesta tekijänoikeusrikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan Ilja Janitskin kopioi sivustolleen muista medioista artikkeleita ja kuvia, joihin hänellä ei ollut tekijänoikeuksia.

MV-julkaisu oli myös syyttäjän mukaan julkaissut kaksi halventavaa artikkelia eräästä naisesta.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:58

Kehotus tappaa päätoimittaja

Laiton uhkaus liittyy siihen, että Janitskin on syyttäjän mukaan verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaissut tai sallinut julkaistavan artikkelin, johon on liitetty kommentti- ja keskusteluosio. Erään artikkelin kommenttiosiossa oli syyttäjän mukaan esitetty tappouhkaus. Viestissä kehotettiin tappamaan maakuntalehti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen.

Päätoimittaja Karvonen on paikkakunnalla tunnettu henkilö, joka haastehakemuksen mukaan oli artikkelin ja sen kommenttikirjoituksen johdosta joutunut ryhtymään erityistoimiin taatakseen turvallisuutensa. Hän oli muun muassa hankkinut kotiinsa turvallisuusjärjestelmän.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii uhkauksesta Janitskinille rangaistusta julkisesta kehottamisesta rikokseen.

– Janitskin on joukkotiedotusvälinettä käyttäen kehottanut rikoksen tekemiseen siten, että kehotus on aiheuttanut vaaran, että rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, syyttäjä toteaa haastehakemuksessaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:52

Janitskin: Vastaan vain omista tekemisistäni

Janitskin kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän ei katso olevansa vastuussa perustamansa ja vuosia yhtiönsä kautta omistamansa sivuston julkaisemasta materiaalista. Ei, vaikka lain mukaan julkaisijan tulee määrätä verkkojulkaisullekin vastaava toimittaja, jonka tehtävänä on muun muassa johtaa ja valvoa toimitustyötä ja päättää sisällöstä.

Hän kertoi aiemmin oikeudessa, että hän vain tarjosi alustan ihmisille julkaista tekstiä. Hän totesi, ettei ole mikään päätoimittaja, vaan vastaa vain omista kirjoituksistaan. Hän kertoi antaneensa julkaisuoikeuksia kymmenille ihmisille.

– Kukaan ei vastannut mistään. Suurin osa MV-lehden jutuista on lukijapostina tullutta. Puhutaan sadoista kirjoittajasta ennemmin kuin kymmenistä. Ainoa, joka toimi omalla nimimerkillä, olin minä, Janitskin sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.