Mainos

Uusia sars-tapauksia Kiinassa

Kiina ilmoitti tänään viidestä uudesta sars-kuolemasta ja 69 uudesta tartunnasta. Sars on tähän mennessä vaatinut Kiinassa 240 kuolonuhria, ja tartuntojen määrä alkaa maassa lähestyä 5000:ta. Uudet kuolemantapaukset ovat yhtä lukuunottamatta Pekingistä.

Kiinaan kuuluva erityishallintoalue Hongkong puolestaan kertoi kolmesta uudesta sars-kuolemasta ja neljästä uudesta tapauksesta. Hongkongin uudet tartunnat ovat viime päivinä pysytelleet matalissa lukemissa. Viranomaiset kertoivat lisäksi, että 24 ihmistä oli Hongkongissa päässyt sairaalasta toivuttuaan sarsista.

Taiwanin terveysviranomaiset ilmoittivat 12 uudesta sars-tapauksesta. Uusia kuolonuhreja tauti ei ole Taiwanissa vaatinut, vaan kuolleiden määrä on pysynyt ennallaan 18:ssa.

Pääministeri: Sars-tilanne Kiinassa yhä synkkä

Kiinan pääministeri Wen Jinbao on varoittanut, että maan sars-tilanne on edelleen synkkä eikä tauti ole vielä kokonaan hallinnassa.

- Kun tarkastellaan koko maata, sarsin ehkäisyssä ja hallinnassa on saavutettu tiettyä edistystä. Tilanne on kuitenkin yhä synkkä, Wen sanoi vierailtuaan eilen Kiinan pohjoisosassa sijaitsevassa Shanxin maakunnassa.
Shanxi on yksi sarsin pahimmin koettelemia alueita Kiinassa.

Pääministeri huomautti myös, että erityisen tärkeää on estää tautia leviämästä maaseudulle, missä valtaosa kiinalaisista elää.

Mellakoitsijat vastustivat sars-klinikkaa

Xinhua-uutistoimiston mukaan poliisit ovat pidättäneet Kiinan pohjoisosassa yhdeksän ihmistä osallisuudesta väkivaltaisiin mellakoihin. Mellakoitsijat vastustivat aikeita rakentaa sars-klinikka heidän naapurustoonsa Tianjinin kaupungissa.

Xinhua kertoi myös, että Kiinan viranomaiset ovat kieltäneet omaisten vierailut vankiloihin estääkseen sarsin leviämisen. Tähän mennessä vankiloissa ei uutistoimiston mukaan ole tavattu yhtään sars-tapausta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.