Mainos

Uusia mielenosoituksia Albaniassa

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset jatkuivat Albaniassa tänään huolimatta hallituksen kehotuksesta, jonka mukaan ihmisten olisi parasta unohtaa huijariyhtiöille menetetyt rahat ja palata takaisin työhön. Useat tuhannet ihmiset marssivat eteläisten Fierin ja Vloren kaupunkien läpi, huusivat hallituksen vastaisia iskulauseita ja vaativat menetettyjen säästöjensä korvaamista. Fierissä marssijat kantoivat paikallista oppositiojohtajaa harteillaan. Mellakkapoliiseja ei näkynyt kaupunkien kaduilla.

Vloressa mielenosoittajat heiluttivat purjoja, joista on tullut mielenilmausten symboli sen jälkeen kun ryhmä purjoin varustautuneita albanialaisia hyökkäsi varapääministeri Tritan Shehun kimppuun viime kuussa. -Alas purjohallitus, mielenosoittajat huusivat.

Myös opposition sanomalehdet ovat kiinnittäneet huomiota asiaan ja kehottaneet pääkaupungin Tiranankin asukkaita ottamaan saman vihanneksen symbolikseen.

Presidentti Sali Berisha myönsi eilen, että hallitus oli varoittanut liian myöhään albanialaisia sijoitusyhtiöistä. Hänen mukaansa oli myös virhe käyttää mellakkapoliiseja mielenosoittajia vastaan.

Berisha korosti kuitenkin, ettei hallituksella ole mitään mahdollisuuksia korvata sadoilletuhansille albanialaisille heidän menettämiään säästöjä. Albaniassa ei myöskään hänen mukaansa järjestetä ennenaikaisia vaaleja.

Pääministeri Aleksander Meksi on myös tehnyt selväksi, ettei hän aio erota. Meksin mukaan ainoa tapa, jolla albanialaiset voivat alkaa saada rahojaan takaisin, on rauhoittua ja palata työhön.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.