Uusi vuosi, uusi rakkaus? Tänään on deittisivustojen vuoden vilkkain päivä

Joulun ja uudenvuoden jälkeen kuntosalit eivät ole ainoita paikkoja, joissa on havaittavissa ruuhkaa. Kuluva maanantai on nimittäin tilastollisesti vuoden vilkkain päivä myös deittisivustoilla.

Vuoden ensimmäisenä maanantaina viimeisetkin joulunviettäjät palaavat lomiltaan, ja mieli alkaa haaveilla oman kullan kainalosta. Uusivuosi on kaiken lisäksi symbolinen alku, jolloin moni toivoo löytävänsä rinnalleen myös uuden rakkauden.

Vuoden ensimmäinen maanantai onkin ollut jo monena vuonna vuoden suosituin päivä deittisivustoille liittymisen suhteen. 

Kylmät talvikuukaudet näkyvät myös deittisivustoilla 

Suosittu englantilainen deittisivusto Match.com kertoo tammikuussa sivustolle rekisteröityvien määrän kasvavan jopa 75 prosentilla joulukuun vastaavaan lukuun verrattuna.

Suhdeasiantuntija Kate Taylorin mukaan rekisteröitymispiikki on yhteisvaikutusta joulun jälkeisestä masennuksesta sekä uudenvuoden antamasta uuden alun tunteesta. Joulu on monelle myös yksinäistä aikaa, mikä korostaa entisestään uuden parisuhteen löytämistä. Uudenvuoden vaihteessa monet meistä päättävät lisäksi uudistaa elämäntapojaan, ja luonnollisesti myös etsiä uutta rakkautta.

Myös muut kylmät talvikuukaudet näkyvät aktiivisuutena deittisivustoilla. Kotona aikaansa viettävät sinkut turvautuvat mieluummin netin apuun kuin lähtevät itse etsimään onnea. Kesäkuukausina taas ihmisten oma aktiivisuus korostuu.

Ystävänpäivä on toinen vilkas deittailupäivä. Deittisovellus Tinderin tilastojen mukaan Tinderin käyttö kasvaa ystävänpäivänä keskimäärin 60 prosenttia normaalista käytöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja