Mainos

Varoitus! Tänään on päivä, jolloin ihmiset pettävät tutkitusti eniten

Tammikuu on tilastojen valossa vuoden masentavin kuukausi. Tämän lisäksi se on myös kuukausi, jolloin ihmiset pettävät tutkitusti eniten.

Näin vuoden alussa moni meistä huomaa kaipaavansa piristystä elämäänsä. Yleisin päivä uuden ja jännittävän etsimiselle on selvityksen mukaan tammikuun toinen maanantai. 

Avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin keskittyvän Gleeden-deittisivuston raportin mukaan tammikuun 9. päivä on sivuston vuoden vilkkain päivä. Tänä kyseisenä päivänä uusien käyttäjien määrä kasvaa peräti 320 prosentilla keskimääräiseen päivään verrattuna. Voidaankin siis sanoa, että tänään on päivä, jolloin ihmiset suunnittelevat pettämistä keskimääräistä enemmän. 

"Ihmiset haluavat pitää hauskaa" 

Deitti-sivuston käyttäjien aktiivisuus kasvaa huomattavasti juuri uudenvuoden jälkeen, ja aktiivisuus säilyy tasaisena koko tammikuun ajan. Tuloksiin päästiin haastattelemalla 3,3 miljoonan sivuston käyttäjän joukosta 13 000 henkilöä. Yli 70 prosenttia vastaajista uskoi oman aktiivisuutensa sivustolla kasvavan vuoden alusta. Yleisin syy tähän ilmiöön oli halu tuntea vapautta perheen parissa vietetyn loman jälkeen.   

Sivuston viestintäjohtaja Solene Pailletin mukaan tämä tutkimustulos ei ole hänestä kovinkaan yllättävää. Pailletin mukaan tämä kertoo ihmisten halusta tuoda vähän jännitystä jokapäiväiseen elämäänsä.

– Tämä on seurausta ihmisten oikeutetuille tarpeille: pitää hauskaa ja ajatella itseään. Rutiininomaisuus tai pitkä perheelle omistettu aika voi vaikuttaa masentavasti yksilöihin. 

Erään toisen selvityksen mukaan pettämisriski lisääntyy, jos henkilö on iältään 39-vuotias. Ilmiössä voidaankin puhua ikäkriisistä, sillä toiseksi yleisin pettämisikä on vain vuosi ennen 30-vuotispäivää, eli 29-vuotiaana.

Lähteet: DailymailMetro 

*** 

4:11


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.