Mainos

Uusi tietokonevirus liikkeellä

Mimail.C -tietokonevirus on aiheuttanut ongelmia eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa tietokoneissa.

Euroopassa ja Yhdysvalloissa havaittiin tänään uusi tietokonevirus, joka saa yritys- ja kotitietokoneet levittämään roskapostia.' Nimellä "Mimail.C" tunnettu virus on saastuttanut kymmeniätuhansia yritystietokoneita Ranskassa ja Saksassa, sanoo virustorjuntaohjelmien valmistaja Trend Micro.

Myös amerikkalaisia koneita saastui. Virus ilmoittaa sähköpostin aiheeksi "our private photos???", ja lähettäjäksi on merkitty taho, jonka kanssa koneen käyttäjä on ollut usein yhteydessä, kuten ystävä tai kollega.

Virus leviää nopeasti, koska se kaappaa näiden osoitteita. Sähköpostin avaaminen laukaisee viruksen. Virus on luokiteltu keskivaaralliseksi, mutta varoituksen astetta voidaan korottaa, jos se leviää edelleen Yhdysvalloissa, kertoo Trend Micron Euroopan-johtaja Raimund Genes.

Mimail.C -virus saastuttaa tietokoneen asentamalla siihen SMTP-postiohjelman, joka tekee tietokoneesta eräänlaisen palvelimen.

Uutta virusta ei pidetä erityisen vahingollisena saastuttamalleen tietokoneelle, mutta se saattaa tukkia yritysten tietojärjestelmiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.