Mainos

Uusi operaattori GSM-markkinoille

Radiolinja ja Tele saavat kilpailijan matkapuhelintoimintaan. Kansainvälisessä omistuksessa oleva RSL COM Finland aloittaa GSM-puheluiden välittämisen Suomessa.

Kilpailua on odotettavissa enemmänkin. Jo aiemmin ruotsalainen Telia on ilmoittanut tulostaan Suomen matkapuhelinmarkkinoille. Telia osti pääosan IVOn Telivosta, jolla on toimilupa matkapuhelintoimintaan.

RSL COM Finland, entinen Cyberlink, on kansainväliseen RSL Communications -konserniin kuuluva itsenäinen teleoperaattori. RSL Communicationin omistaa kosmetiikkakuningatar Estee Lauderin poika Ronald Lauder.

RSL Communications on viime aikoina levittäytynyt moniin maihin kuten Englantiin, Ruotsiin, Suomeen, Saksaan, Ranskaan, Hollantiin ja Itävaltaan.
-Ostamme yrityksiä eri puolilta maailmaa ja liitämme yritykset samaan verkkoon. Näin muodostamme suljetun yksityisen verkon, RSL COM Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Kiesvaara kuvaa yrityksen hankkeita.
Kiesvaaran mukaan yrityksen tavoitteet ovat korkealla.
-Vuoteen 2000 mennessä pyrimme olemaan maailman suurin yksityinen teleoperaattori, hän sanoo.

RSL COM Finland ei rakenna omaa gsm-verkkoa, vaan hyödyntää olemassaolevia verkkoja. Tähän asti yhtiö on Kiesvaaran mukaan käyttänyt Telen verkkoja, mutta paraikaa yhtiö neuvottelee sekä Telen että Radiolinjan kanssa tulevasta yhteistyöstä.

Kiesvaara kehuu yhtiönsä palveluja tuntuvasti kilpailijoita edullisemmiksi. Selvistä prosenteista hän ei halua puhua, mutta mainostaa yhtiönsä hintoja selvästi vallitsevaa hintatasoa alhaisemmiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.