Uusi lumipyry iskee - katso minne ja milloin

Seuraava lumipyry saapuu Suomeen jo huomenna torstaina. Eniten lunta sataa maan etelä- ja länsiosassa. Ajokeli pysyy huonona.

Tänään illalla sää on monin paikoin poutainen, poikkeuksena itä, missä liikkuu paikoin heikkoja lumisateita.

Etelästä on saapumassa uusi matalapaine, johon liittyviä sateita saadaan jo torstaiaamuna etenkin lännessä ja pohjoisessa. Lunta voi tulla jo aamulla paikoin runsaasti, joten ajokeli on laajalti huono.

Varsinainen lumipyry alkaa torstaina päivällä. Voimakkaan lumisateen ennustetaan alkavan etelässä puoleen päivään mennessä. Lumisadealue kulkee Suomen yli niin, että sateet alkavat pohjoisessa illalla.

– Lumisade voi olla ajoittain sankkaa. Eniten sataa maan etelä- ja länsiosassa, missä lunta voi tulla 5-10 senttimetriä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Odotettavissa on siis jälleen huonoa ajokeliä koko maahan.

Lämpötilaerot tasoittuvat maan etelä- ja pohjoisosan välillä. Vielä tänään eroa oli 35 astetta, kun Utsjoella mitattiin pakkasta yli 32 astetta ja Loviisassa reilut pari plusastetta. Maan etelä- ja länsiosassa sää kylmenee lauhan keskiviikon jälkeen noin viidellä asteella, idässä jopa kymmenellä asteella. Lapissa sää puolestaan lauhtuu torstaina 5-10 asteella.

Perjantainakin lumikuuroja tulee paikoin.

Lumipyryn liikkeitä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät myös tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso ennuste, milloin pyry iskee omalle alueellesi:

Lue myös:

    Uusimmat