Mainos

Uusi laki hiljentää väkivallan uhrit Afganistanissa

Afganistanin parlamentti on hyväksynyt lakimuutoksen, mikä estää naisiin kohdistuvan väkivallan todistamisen. Rikoslain muutoksella on huomattavat vaikutukset maahan, missä kunniamurhat ja pakko-avioliitot rehottavat.

Pieni, mutta merkittävä muutos kieltäisi sukulaisten todistaa syytettyä henkilöä vastaan. Afganistanissa suurin osa naisiin kohdistuvasta väkivallasta on perheen sisäistä, joten uusi laki hiljentää tehokkaasti sekä väkivallan uhrit että mahdolliset todistajat.

– Uusi laki tekee mahdottomaksi asettaa syytteeseen naisiin kohdistuvan väkivallan tekijöitä. Haavoittuvaisimmat ihmiset eivät saa nyt oikeutta, sanoo Women for Afghan Women -yhdistyksen johtaja Manizha Naderi.

Afganistanin uusi lakimuutos sallisi miesten hyökkäykset vaimoja, lapsia ja siskoja kohtaan ilman pelkoa rikosoikeudellisista seuraamuksista. Laki hidastaa entisestään vuosia kestänyttä hidasta muutosta maassa, mikä tunnetaan kunniamurhista, pakko-avioliitoista ja julmasta kotiväkivallasta.

Lakimuutos on siirtynyt parlamentin hyväksynnän jälkeen maan presidentti Hamid Karzainin allekirjoitettavaksi. Useat järjestöt asettavat paineita Karzain harteille, jotta hän ei hyväksyisi uutta lakia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.