Mainos

Uusi komissio sai EU-parlamentin sinetin – Terho ja Halla-aho vastustivat

Uusi komissio on saanut odotetusti EU-parlamentin tuen. Mepit hyväksyivät komission äänin 423–209.  

Keskusta-oikeisto, sosialistit ja keskustaliberaalit äänestivät komission puolesta. Vihreät, vasemmisto ja EU-vastaiset äänestivät vastaan.  
Perussuomalaisten EU-ryhmä ilmoitti etukäteen äänestävänsä tyhjää.

Perussuomalaiset mepit Sampo Terho ja Jussi Halla-aho kuitenkin äänestivät vastaan.  

– Komission puheenjohtaja (Jean-Claude) Juncker on europarlamentin vanhojen liittovaltioryhmien luottomies, eikä hänen esittelemänsä toimintaohjelma turvaa riittävästi jäsenmaiden itsemääräämisoikeutta, Terho sanoo tiedotteessa.  

Komissio aloittaa työnsä ensi kuun alussa. Suomen EU-komissaarista Jyrki Kataisesta (kok.) tulee kasvusta ja työllisyydestä vastaava varapuheenjohtaja.  

SDP:n meppien mukaan Kataisen sopivuudesta tehtävään käytiin heidän ryhmässään kiivasta keskustelua. Miapetra Kumpula-Natrin ja Liisa Jaakonsaaren mukaan Kataisen kyvyt testataan lähikuukausina, kun hän ryhtyy valmistelemaan luvattua 300 miljardin euron investointipakettia.  

– Komissiolla ja Kataisella on nyt näytön paikka siinä, että tämä kasvupaketti saadaan käyttöön ja jaettua tavalla, joka tukee sosiaalisesti kestävää kasvua koko Euroopassa, SDP:n mepit linjaavat tiedotteessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.