Uusi käänne opiskelijaryhmän "s**tanan myrskyisällä risteilyllä": Lentävät kotiin! Katso kuvat laivalta, kukkaruukut kaatuneet ja tax-free kaaoksessa

Viking Line kaaoksessa: katso kuvat laivalta, kukkaruukut kaatuneet ja tax-freessä sotku 0:24

Helsingistä eilen kohti Tukholmaa matkannut opiskelijaryhmä palaa osittain Suomeen lentäen, sillä laivamatka myrskyävällä merellä oli tarpeeksi yhdellä kertaa. Kolme opiskelijaa varasi Norwegianin lennot yön pikkutunteina takaisin kotiin.

MTV Uutiset kertoi eilen, että kova myrsky vaikeutti merenkulkua: Wasaline-laivan sisällä kaatui rekka ja laiva palasi satamaan, lisäksi myrsky tuntui ruotsinlaivalla, sillä opiskelijoiden buffet-illallinen sai myrskyisän lisämausteen Viking Gabriellalla, kun laiva keinui kovasti.

Nyt opiskelijaryhmä on saapumassa Tukholmaan Viking Gabriellan kyydissä, jossa yö on ollut erittäin hirveä, helsinkiläinen opiskelija kertoo MTV Uutisille.

– Eilinen ilta ja yö oli ylipäätään hirveä, ravintolat ja yökerho suljettiin lopulta kokonaan noin kahden aikaan yöllä.

"Valot sammuivat"

Opiskelijaporukan railakas illanvietto ei edes ehtinyt alkaa, kun sänky jo kutsui, sillä myrsky oli niin kova. Lempiartistiaan opiskelija kuitenkin meni katsomaan, mutta esityksen aikana sammuivat valot ja äänet.

Elias Kaskinen ja päivänsankarit esiintyi yöllä, mutta yleisöä oli todella vähän, ehkä noin 30–50 ihmistä. Joskus keikan puolivälissä yhtäkkiä ääni ja valot hävisivät yhden säkeistön ajaksi, mutta Elias sai vedettyä biisin lennosta suoraan akustisena.

Tax-free kaaoksen vallassa

Laiva saapuu opiskelijan mukaan Tukholmaan kaksi tuntia myöhässä. Laivan yleiset tilat olivat yön jälkeen ”kuin hurrikaanin jäljiltä”, opiskelija kuvailee. Muun muassa kukkaruukut olivat kaatuneet ja tax-freessä tuotteet lennelleet pitkin pitäjiä.

– Kaikki ravintolat ja tax-free on nyt kiinni siivouksen takia, mutta buffetissa tarjottiin ilmainen aamupala kaikille matkustajille, opiskelija kertoo hieman ennen puoltapäivää laivalta.

"Yksi myrskyisimmistä öistä"

Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo Iltalehden haastattelussa olleensa itsekin Viking Gabrielalla viime yönä. Hän vahvistaa, että myrsky rieputti laivaa ja tavarat lentelivät.

– Olen ollut 30 vuotta tässä työssä ja kyllä tämä on varmasti yksi myrskyisimmistä öistä, jonka olen laivalla viettänyt, Grönlund kertoo Iltalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat