Mainos

Opiskelijaporukan buffet-illallinen sai myrskyävän lisämausteen: "Laiva keikkuu aivan s**tanasti!" – Viking Line -johtaja on itsekin merellä: "Saa nähdä, päästäänkö satamaan"

Helsinkiläisen opiskelijaryhmän buffet-illallinen ruotsinlaivalla on sujunut tänä iltana tavallista keinuvammissa olosuhteissa.

Puoli kuuden aikaan Helsingistä kohti Tukholmaa lähtenyt Viking Gabriella suuntasi kohti merta hurjasta koko päivän kestäneestä myrskystä huolimatta.

MTV Uutiset tavoitti risteilevät opiskelijat seitsemän jälkeen torstai-iltana. Helsinkiläisnainen kertoo, että merellä myrskyää ja kunnolla.

– Laiva keikkuu aivan saatanasti, tämä on ihan käsittämätöntä! Tulee kunnon aaltoja ja välillä tuntuu, että laiva lähtee pois alta, opiskelija kuvailee tunnelmia laivalta.

"Vähän joutuu ottamaan tukea pöydistä"

Matkustajan mukaan laivalla ei ole kerrottu normaalista poikkeavia turvallisuusohjeita raivoavan tuulen johdosta.

– Me ollaan seurattu tätä myrskyä uutisista ja Ilmatieteen laitokselta, mutta laivalla siitä ei ole kerrottu sen suuremmin.

Buffetin herkkujen äärellä sentään lautaset ja lasit ovat pysyneet pöydässä, mutta tukea joutuu ottamaan, opiskelija kertoo.

– Ihmiset ovat joutuneet ottamaan kävellessään vähän tukea pöydistä ja kaiteista.

Vaikka merenkäynti on kovaa, ei se pelota. Ainakaan vielä.

– Mutta katsotaan, kun päästään kunnolla avomerelle, kuinka paljon keikuttaa sen jälkeen.

Viking Line -johtaja: "Saa nähdä, päästäänkö satamaan"

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström on itse parhaillaan matkalla Turusta Ahvenanmaalle Viking Gracen kyydissä.

– Saa nähdä, päästäänkö satamaan. Matkustajia on varoitettu, että voidaan ajaa Ahvenanmaan ohi, koska yöllä voi olla vielä kova tuuli. Aina yritetään päästä satamaan, mutta kapteeni tekee päätöksen. Katsotaan, pääsenkö kotiin vai olenko Tukholmassa aamulla, Boijer-Svahnström kertoo Viking Gracen kyydistä yhdeksän aikaan torstai-iltana.

Tiedotusjohtajan mukaan kova tuuli ei ainakaan vielä näy Turusta Tukholmaa kohti suuntaavan Viking Gracen kyydissä.

– Turun reitti on sikäli kiitollinen, että ollaan saaristossa, joten ei hirveästi tuule.

Mikäli laiva ei pääse Ahvenanmaalle, tullaan matkustajille järjestämään majapaikka laivasta yön yli, Boijer-Svahnströmin vakuuttaa.

Oletko risteilemässä myrskyn keskellä? Ota yhteyttä toimitukseen: uutiset@mtv.fi!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja