Näin silminnäkijät kuvailevat Viking Gracen onnettomuutta: "Laivalta kuuluu kuulutuksia" – tuuli paikalla niin kova, että silminnäkijän videon ääni puuroutuu

0:53

Silminnäkijän Viking Gracen onnettomuudesta kuvaamalla videolla tuuli ujeltaa niin, että videon äänet paukkuvat ja rätisevät. Laivayhtiö on kertonut aiemmin tänään kovan tuulen olleen syy onnettomuuteen.

M/S Viking Grace on saanut pohjakosketuksen tänään kello 14.10 aivan Maarianhaminan sataman läheisyydessä.

Paikalle on ehtinyt useita silminnäkijöitä. Ålands Radion paikalle pian onnettomuuden jälkeen päässyt toimittaja kuvailee tilannetta seuraavasti.

– Laivalta kuuluu kuulutuksia, mutta valitettavasti en saa niistä selvää. Laivalla on rauhallista eikä ihmisiä näy kannella. Ulkoa päin ei näy tarkemmin mitään vaurioita. 

Viking Line on aiemmin arvioinut, että karilleajo johtui Ahvenanmaata koettelevasta myrskystä. Tuuli on myös videon ääninauhalla niin kova, että paikoin toimittajan äänestä on vaikeaa saada selvää.

Laiva odottaa tällä hetkellä paikallaan, että kovat tuulet laantuisivat.

Alus on kuitenkin paikallaan tukevasti eikä siinä ole vuotoja. Ihmishenkiä ei ole välittömässä vaarassa.

"Laiva tärähti"

Yksi Gracen matkustajista, helsinkiläinen Michael Valin kertoi uutistoimisto TT:lle, että karilleajo tuntui valtavana tärähdyksenä. Valin oli ollut hytissään nokosilla, kun törmäys tapahtui.

– Vedin housut ja paidan päälle viidessä sekunnissa ja juoksin ulos. Viisi minuuttia myöhemmin tuli kuulutus useilla kielillä, että laiva oli ajanut karille, Valin kertoi.

Matkustajat ovat kerääntyneet kokoushuoneeseen yhdeksännellä kannella. Valin kertoi, että alus on lähellä rantaa, mutta tuuli on kova.

– Meille tarjotaan kahvia ja wrappeja, mutta emme ole saaneet muuta tietoa kuin sen mitä kuulutuksissa on kerrottu ja että mitään vaaraa ei ole, Valin sanoi.

Sosiaaliseen mediaan on ladattu myös useita silminnäkijäkommentteja ja videoita laivalta.

– Olen Gracella, joka otti pohjakosketuksen Maarianhaminassa, ja olin menossa joulupöytään, laivalla ollut kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Aluksella on 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja