Uusi dokumentti väittää: Michael Jackson käytti 19 väärennettyä henkilöllisyystodistusta saadakseen lääkkeitä – Jacksonin plastiikkakirurgi: "Michael on suuressa määrin vastuussa omasta kuolemastaan"

Popin kuningas Michael Jackson oli lääkeriippuvainen suuren osan aikuisiästään.

Fox-kanavalla 6. syyskuuta ensi-iltansa saavassa TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson -dokumentissa Los Angelesin poliisin, eli LAPD:n, tutkija Orlando Martinez sanoo, että popikoni Michael Jacksonin  kuolema vuonna 2009 on paljon monimutkaisempi asia kuin mitä Jacksonin kuolemasta tuomitun lääkäri Conrad Murrayn perusteella voisi ajatella. Martinez tutki aikoinaan Jacksonin kuolemaa.

Jackson taisteli lääkeriippuvuutta vastaan ​​suuren osan aikuisiästään, joka johti tuoreen dokumentin mukaan hänen ennenaikaiseen kuolemaansa.

Murrayn mukaan propofoli oli ainoa tapa, jolla Jackson pystyi nukahtamaan varsinkin silloin, kun hän valmistui kiertueelle.

Martinez kertoi dokumentissa, että vallitsevat olosuhteet olivat johtamassa tähden kuolemaan jo vuosia.

– Ja kaikki nämä lääketieteen ammattilaiset olivat antaneet Michaelin sanella omat ehtonsa, saada haluamansa lääkkeet milloin ja missä hän ne halusikaan. Kaikki he ovat syy siihen, miksi hän on tänä päivänä kuollut, Martinez kertoi dokumentissa.

Jackson oli elämänsä aikana koukussa myös muihin aineisiin. Kaikki sai alkunsa vuonna 1984, kun hän kärsi toisen ja kolmannen asteen palovammoista. Vammat aiheutuivat Pepsi-mainoksen kuvauksissa. Jackson sai toipumiseensa tuolloin kipulääkkeitä.

Jacksonin omien sanojen mukaan lääkkeet valloittivat hänen elämänsä seuraavina vuosina.

– Tulin yhä enemmän riippuvaiseksi kipulääkkeistä, jotta selviydyin kiertuepäivistäni, Jackson kertoi arkistoidussa äänityksessä syyn, miksi peruutti vuoden 1993 Dangerous-maailmankiertueensa loppuosan ja ilmoitti menevänsä hoitoon.

Tilanne meni vain pahemmaksi, kun Jackson tutustui ihotautilääkäri Arnold Kleiniin. Klein myönsi antaneensa Jacksonille Demerol-kipulääkettä, joka on opioidi, sekä muita lääkkeitä.

Los Angelesin piirikunnan apulaisylilääkäri Ed Winterin mukaan Jackson käytti 19 väärennettyä henkilöllisyyttä saadakseen kaikki haluamansa lääkkeet, ja Klein piti kirjaa siitä, mitkä reseptit menivät millekin henkilöllisyydelle.

Jacksonin plastiikkakirurgi Harry Glassmanin mukaan tähti hankki lääkkeitä ”shoppailemalla” eri lääkärien luona.

– Hänellä oli useita eri lääkäreitä, joiden kanssa hän oli tekemisissä. Hän meni tohtori A:n luokse ja pyysi rauhoittavaa ja sitten hän meni tohtori B:lle ja saattoi pyytää samaa. Michael on suuressa määrin vastuussa omasta kuolemastaan, mutta hänelle oli varmasti paljon apua lääketieteellisestä yhteisöstä, Glassman kertoi.

Murray sanoi dokumentissa, ettei hän tiennyt, mitä kaikkia lääkkeitä Jackson käytti tai mitä muut lääkärit olivat määränneet.

– Michael Jackson oli lääkeriippuvainen ja hän oli manipuloinnin mestari, koska Michael manipuloi minua. En tehnyt hänelle mahdolliseksi missään vaiheessa hänen riippuvuuttaan, Murray sanoi dokumentissa.

LAPD:n Martinez sanoo, että Murray on kärsinyt epäoikeudenmukaisesti seurauksista, jotka eivät varsinaisesti ole olleet hänen vikansa.

– Tiesimme, että monet lääkärit tekivät sitä, mitä lääkäri Murray oli tehnyt, ja että he olivat tehneet sitä vuosia. Päätimme keskittyä siihen iltaan sen rikollisen puolen vuoksi. Joten se kumosi kaiken muun historian muiden lääkäreiden kanssa. Syyllisiä on monia, joita ei koskaan ole laskettu mukaan hänen kuolemaansa, Martinez kertoi dokumentissa.

Jackson olisi täyttänyt 29. elokuuta 64 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja