Poplaulaja George Michaelin viimeiset vuodet olivat huumeiden ja pidätysten täyteiset

George Michael MTV:lle 2007: Kohujen vuoksi minun luullaan olevan romahduksen partaalla 7:50
Laulaja George Michael kertoo uransa alkuajoista ja siitä, miksi ajatteli olevansa onnekas, kun syntyi juuri vuonna 1963.

Huumeet saivat itseään inhoavan ja masentuneen poplaulajan, George Michaelin, tuntemaan itsensä viehättäväksi uutuuskirjan mukaan.

Uuden kirjan mukaan poptähti George Michaelin viimeiset vuodet olivat täynnä laittomia aineita, joihin kuului muun muassa GBH, eli gammahuume. Gamma, eli gammahydroksivoihappo, tunnetaan myös raiskaushuumeena, koska se on nestemäistä ja soveltuu tämän vuoksi hyvin laitettavaksi salaa juoman sekaan esimerkiksi ravintolassa, kerrotaan Päihdelinkki-sivustolla. 

Michael kuoli sydänkohtaukseen 53-vuotiaana joulupäivänä 2016.

Michaelista kertovan George Michael: A Life -elämäkertakirjan mukaan artisti eli kuin usvassa päätettyään 25 Live -konserttikiertueensa vuonna 2008.

– Hän nukkui iltapäivään saakka ja oli aineissa melkein jokaisen hetken hereilläoloajastaan. Hän istui tietokoneellaan, pelasi videopelejä, katseli ylenpalttisesti televisiota, järjesti GBH:n sekaisia tapaamisia ja teki keskiyön retkiä (Hampstead) Heathiin, kirjailija James Gavin kertoo kirjassaan.

Lontoon Hampstead Heath on yksi Euroopan merkittävimmistä homoalueista.

Syyskuussa 2008 poliisi löysi poplaulajan eräästä Heathin maanalaisesta miestenhuoneessa. Hänet pidätettiin, koska hänen hallustaan löydettiin marihuanaa ja crack-kokaiinia.

Kuukausia myöhemmin Michael joutui jälleen pidätetyksi auto-onnettomuuden jälkeen, ja hän oli läpimärkänä hiestä pupillit laajentuneina. Tämä oli laulajan seitsemäs pidätys 12 vuoden sisään. Tämän seurauksena hänen ajokorttinsa otettiin kuivumaan viideksi vuodeksi ja hänet tuomittiin neljäksi viikoksi vankeuteen.

Oli melko selvää, miksi Michael oli niin viehättynyt huumeista, erityisesti gammasta.

– Michaelista GHB (gamma) tuntui taivaan lähettämältä. Sen lisäksi, että se ruokki hänen seksuaalisuuttaan, se sai masentuneen ja itseään inhoavan miehen tuntemaan itsensä viehättäväksi. Se toi iloa sinne, missä sitä oli vähän. GHB antoi hänelle luottamusta Hampstead Heathiin ja kaikkein uhkarohkeimpiin seksiseuralaisiin. Mutta se vei hänet myös pelottavalle itsetuhon tasolle, Gavin kirjoittaa kirjassaan.

Huume ruokki Michaelin yhdeksän vuotta jatkunutta suhdetta brittiläisen aikuiselokuvanäyttelijän ja seksiseuralaisen, Paul Stagin, kanssa. Stag toimitti GBH:ta Michaelille shampoopulloissa, joista Michael sekoitti aineen Coca-Colaan.

– Michael maksoi hänelle sekä seksistä että uuden GHB:n hankkimisesta. Tekstiviesteissä he kutsuivat huumetta shampanjaksi, Gavin kirjoittaa.

Stag on myöntänyt olleensa Michaelin poikaystävä ja huumetoimittaja.

Vuonna 2014 laulajaa vaivasivat paniikkikohtaukset ja turvotus ylensyömisestä. Toukokuun 30. päivänä tuntematon henkilö löysi hänet tajuttomana kylpyammeestaan ​​Highgatesta. Hän oli ottanut yliannostuksen GBH:tä, eikä kerta ollut ilmeisesti ensimmäinen.

Tuolloin ystävät yrittivät saada Michaelia kuntoutukseen, ja lopulta psykiatri puhui hänet ympäri.

Paikaksi valikoitui Kusnacht Practice Zürichissä, joka oli ilmeisesti viiden tähden lomakeskuksen veroinen paikka: ylläpito maksoi viikolta 130 000 dollarista ylöspäin. Michael vietti kuntoutuksessa lähes vuoden, mutta palasi kotiin vuoden 2016 puolivälissä. Samaan aikaan vanhat tavat palasivat.

Michaelin viimeinen poikaystävä Fadi Fawaz löysi laulajan ruumiin tämän kotoa joulupäivänä 2016. Michael oli 53-vuotias kuollessaan sydänkohtaukseen. Hän kärsi myös sydänsairaudesta ja rasvamaksasta.

Michael tuli tunnetuksi WHAM!-popduon toisena jäsenenä Andrew Ridgeleyn kanssa. Vuonna 1986 Michael ryhtyi soolouralle. Hänestä kertova elämäkerta ilmestyy 28. kesäkuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat