Kaunareista tuttu Maeve Quinlan muistelee suhdettaan edesmenneeseen Matthew Perryyn – tähden kuolema ei tullut shokkina: "En silti voinut uskoa, että se tapahtui"

Frendeistä tuttu näyttelijä Matthew Perry on kuollut 54-vuotiaana – löytyi lähteiden mukaan porealtaasta 1:35
Näin Matthew Perryn kuolemasta uutisoitiin lokakuussa 2023.

Maeve Quinlan puhuu ensimmäistä kertaa julkisesti Matthew Perryn kuolemasta.

Muun muassa Kauniit ja rohkeat -sarjasta tuttu näyttelijä ja ex-tennispelaaja Maeve Quinlan puhuu Soap Opera Digest -lehden haastattelussa suhteestaan edesmenneen Frendit-tähden Matthew Perryn kanssa. Quinlan ja Perry seurustelivat vuodesta 2002 vuoteen 2003.

Perry menehtyi 54-vuotiaana lokakuussa 2023. Joulukuussa ruumiinavausraportista paljastui, että näyttelijän kuolema johtui ketamiinin akuutista vaikutuksesta. Hukkuminen, sepelvaltimotauti ja buprenorfiinin vaikutukset lueteltiin myös myötävaikuttaviksi tekijöiksi hänen kuolemaansa, joka todettiin tapaturmaiseksi. Buprenorfiinia käytetään opioideista vieroittautumiseen. 

Quinlanin ja Perryn suhde alkoi heidän tavattuaan toisensa tennisottelussa. Quinlan kuitenkin tiesi Perryn jo ennen kuin he tutustuivat toisiinsa. Kaksikko asui tuolloin samassa talossa Los Angelesissa, ja Quinlan muistaa Perryn olleen "se söpö jätkä hississä". Kaksikko myös jutusteli kerran ollessaan sattumalta viettämässä iltaa samassa paikassa.

Perryn henkilöllisyys valkeni Quinlanille kunnolla vasta vuonna 1994, kun Frendit-sarja alkoi pyöriä televisiossa. 

Olin valtavan ihastunut häneen, mutten enää nähnyt häntä sarjan alkamisen jälkeen, sillä hän oli muiden näyttelijöiden tapaan muuttanut Hollywood Hillsiin, Quinlan muistelee vuoden 1994 tapahtumia.

Vuonna 2002 kaksikon tiet kohtasivat jälleen hyväntekeväisyystennisottelussa, jonka jälkeen he alkoivat seurustella.

– Kun Matthew ja minä aloitimme romanttisen suhteen, hän oli 100-prosenttisesti raitis ja kertoi hyvin avoimesti aiemmista kamppailuistaan, Quinlan kertoo.

Quinlanin mukaan Perry oli koko heidän vuoden verran kestäneen suhteensa ajan raitis. Hän ei kertomansa mukaan koskaan nähnyt, että Perry olisi juonut alkoholia tai käyttänyt huumeita heidän suhteensa aikana. 

Quinlan kuvaa hänen ja Perryn olleen erottamattomat.

Yksi syy siihen, miksi hän piti kanssani olemisesta, oli se, että en käyttänyt huumeita, hän sanoo.

Perry kertoi julkisuudessa avoimesti kamppailustaan riippuvuuksien kanssa. Hän kertoi vuonna 2022 ilmestyneessä Friends, Lovers and the Big Terrible Thing -muistelmakirjassaan, että oli käynyt vieroituksessa 15 kertaa vuosien aikana. Yhdessä vaiheessa Perry otti kertomansa mukaan jopa 55 Vicodinia päivässä.

Ruumiinavauksessa todettiin, että Perry, joka oli tiettävästi ollut kuivilla 19 kuukautta, oli ketamiini-infuusiohoidossa, ja hänen viimeisin hoitonsa tapahtui vain puolitoista viikkoa ennen hänen kuolemaansa. Kuolemansyyntutkija totesi kuitenkin, että hänen elimistössään kuolinhetkellä ollut ketamiini ei voinut olla peräisin kyseisestä infuusiohoidosta, koska ketamiinin puoliintumisaika on 3–4 tuntia tai vähemmän.

Kuin veli ja sisko

Quinlanin mukaan hän ja Perry pysyivät eronsa jälkeen ystävinä. Hän kuvailee heidän olleen kuin sisko ja veli.

– Hän oli se tyyppi, jonka kanssa jokainen jätkä halusi hengailla ja jokainen tyttö seurustella, Quinlan kuvaa.

Quinlanin mukaan Perry oli tähtimaineestaan huolimatta usein epävarma itsestään. 

– Hän ei ollut, uskokaa tai älkää, täysin luottavainen tyttöjen kanssa, vaikka hän seurusteli Julia Robertsin kaltaisten kanssa, Quinlan sanoo.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka paljon hän kamppaili sisäisesti, koska hän keskittyi aina saamaan muut ihmiset iloiseksi ja nauramaan, hän jatkaa. 

Quinlan ja Perry ajautuivat kauemmas toisistaan Perryn viimeisinä elinvuosina. Quinlan olisi halunnut ottaa Perryyn yhteyttä tämän julkaistua Friends, Lovers and the Big Terrible Thing -muistelmakirjansa.

– Kadun tänäkin päivänä, etten soittanut Matthew'lle kertoakseni, miten ylpeä olin hänestä. Häneltä vaati paljon rohkeutta kirjoittaa kyseinen kirja ja olla niin brutaalin rehellinen.

Kun Perryn kuolinuutinen saavutti Quinlanin, hän "hajosi".

– Se ei ollut shokki, mutta en silti voinut uskoa, että se tapahtui. Ja vaikka emme olleet nähneet toisiamme vähään aikaan, kaipaan häntä silti kovasti. Hän oli todella läheinen ystävä.

Quinlan on kiitollinen siitä, että sai tuntea Perryn raittiina. 

– Vuosien vieriessä niin monet meistä menettivät Mattyn vähitellen hänen sairaudelleen. Ja tärkeä osa lausetta on, että se on sairaus, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat