Priscilla Presleyltä kylmäävä paljastus – Elviksen kuolema ei ollut onnettomuus: "Hän tiesi mitä teki"

Elvis Presleyn -57 BMW 507 restauroitiin upeasti 1:33

Elvis Presleyn entisen vaimon Priscilla Presleyn mukaan tähden traaginen kuolema oli tietoinen valinta.

Rockin maailma muuttui ikuisiksi ajoiksi, kun yhdysvaltalainen Elvis Presley saapui näyttämöille keinuvilla lanteillaan, sointuvalla lauluäänellään ja suloisilla poikamaisilla kasvonpiirteillään. Presley teki hittejä toisensa perään ja kokeili siipiään jopa Hollywoodissa 15 vuotta kestäneen uransa aikana. 

Fanit olivat murheen murtamia, kun uutiset kertoivat että 42-vuotias Presley oli kuollut saatuaan sydänkohtauksen kylpyhuoneessaan 16. elokuuta 1977. Laulaja oli kärsinyt tuolloin monista terveysongelmista, kuten kaihista, korkeasta verenpaineesta sekä maksavauriosta, mutta hänen yhtäkkinen kuolemansa tuli kuitenkin täytenä yllätyksenä monille.  

Presleyn entisen vaimon Priscilla Presleyn mukaan muusikko otti tarkoituksella tappavan yliannostuksen. Tulevassa HBO:n dokumentissa Elvis Presley: The Searcher Priscilla Presley kertoo, että hänen entinen miehensä tiesi kuollessaan, mitä oli tekemässä. 72-vuotiaalta naiselta kysyttiin dokumentissa hänen entisen miehensä huumeiden käytöstä ja siitä, miksei hän saanut ongelmaansa apua. 

– Hän tiesi mitä teki ja ihmiset ihmettelevät, että miksei kukaan tehnyt mitään. No, se ei ole totta, Priscilla Presley kertoo haastattelussa. 

– Hänen lähipiirinsä ihmiset toimivat, mutta sinä et voinut sanoa Elvikselle, mitä tehdä. Olisit lentänyt ulos nopeammin kuin olisit kissaa ehtinyt sanoa. He yrittivät ja ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Muutama kuukausi sitten Elvis Presleyn entinen kiertuemanageri paljasti kirjoituksia, joiden väitetään olevan laulajan itsemurhakirje. 

– Tarvitsen pitkän levon. Olen sairas ja uupunut elämääni, kirjeessä sanottiin Espasiton mukaan. 

– Luulen, että olisin kuollut ilman rukouksiani. Tahdonvoimani on lähes tiessään.

Kirjoituksen mukaan Elvis Presley koki, että Priscilla Presleyn menettäminen oli yksi hänen suurimmista virheistään ja että hän koki suurta syyllisyyttä siitä, ettei hän päässyt eroon huumeongelmastaan. Priscilla Presleyn mukaan laulajan huumeidenkäyttö alkoi vuonna 1958 kun hänet kutsuttiin armeijan palvelukseen. 

Kirjailija Peter Guralnickin mukaan eräs kersantti tutustutti Elvis Presleyn amfetamiiniin hänen ollessaan komennuksella Saksassa.  

– Hänellä oli tehtäviä joita hänen piti suorittaa myöhään yöllä, joten pillereitä annettiin tällaisille miehille. Näin hän aloitti sen, Priscilla Presley kertoo HBO:n dokumentissa. 

– Ja jos otat unilääkkeitä, sinun on tehtävä jotain pitääksesi itsesi hereillä. Hän oli tuntemattomalla alueella, hän todella oli ja hän teki ja yritti tehdä sen yksin. 

Elvis Presley ja Priscilla Presley olivat naimisissa vuosina 1967-1973. 

Lähde: Lad Bible

Lue myös:

    Uusimmat