Jacksonin lääkärin oikeuskäsittelyssä yllätyskäänne

Vaikka poplaulaja Michael Jacksonin lääkäri Conrad Murray sai vankeustuomion kuolemantuottamuksesta, kuohuu hänen ympärillä edelleen.

Michael Jacksonin isä Joe Jackson nosti poikansa kuoleman vuosipäivänä vuonna 2010 siviilikanteen henkilääkäri Conrad Murrayta vastaan. Joe Jackson syytti lääkäriä vahvojen lääkkeiden määräämisestä poptähdelle, hitaudesta lääkintähenkilökunnan kutsumisessa, asioiden salailusta sekä huonosta ammatinharjoittamisesta. Siviilikanteessa vaaditaan noin 60 000 euron vahingonkorvauksia.

Nyt Joe Jackson on täysin yllättäen päättänytkin luopua kanteesta. BBC uutisoi oikeuden hyväksyneen kanteen hylkäämisen maanantaina. Jacksonin isän hakemuksessa ei eritellä syitä kanteen jättämiseen, mutta ilmeisesti ainakin kaksi asiaa käsitellyttä lakimiestä olisi hiljattain todettu soveltumattomiksi työtehtäviinsä.

Lääkäri Conrad Murrayn asianajaja Charles Peckman on tyytyväinen uuteen käänteeseen.

– Hyvä, että tätä ei enää käsitellä. Joe Jackson on niin viisas, että hän hylkäsi kanteen, jotta koko perhe voi keskittyä muistelemaan Michael Jacksonin elämää sen sijaan, että he miettisivät hänen kuolinsyitään.

Uudesta käänteestä huolimatta lääkärin piina jatkuu, sillä Michael Jacksonin äiti Katherine jatkaa edelleen taistelua Jacksonin konserttijärjestäjää vastaan. Katherine Jackson syyttää konserttijärjestäjää siitä, että se palkkasi Murrayn liian huolimattomasti valvomaan poptähteä. Äiti syyttää järjestäjää myös siitä, että se ei Jacksonin Lontoon comeback-keikkaa valmistellessa valvonut tarpeeksi lääkärin hoitotapoja.

Michael Jackson kuoli Los Angelesissa 50-vuotiaana 25. kesäkuuta 2009. Conrad Murray kärsii parhaillaan ehdotonta vankeustuomiota Jacksonin kuolemantuottamuksesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja