Uupunut Erika rahtasi lapsiaan harrastuksesta toiseen – vasta koronavirus avasi silmät: "En enää voi kuvitella, että ryntäilisin ympäriinsä koko ajan"

Näin luot onnistuneen etätyöpisteen kotiisi 1:04
Näin luot onnistuneen etätyöpisteen kotiisi! Nappaa vinkit onnistuneeseen työpisteeseen.

Koronaviruspandemia sai Erika Hansonin tajuamaan, ettei hän kaipaa lainkaan paluuta kiireiseen, yliaikataulutettuun arkeensa.

Koronavirus on pannut perheiden elämän uusiksi. Vaikka myösErika Hanson toivoisi, että hänen lapsensa pääsisivät taas tapaamaan ystäviään tai tanssitunnille ja aviomies pelaamaan golfia, hän on löytänyt koronakaranteenista myös hyvän puolen.

– Arvostan tyhjän kalenterin yksinkertaisuutta. Myönnä pois: miten hyvältä tuntuikaan painaa "poista tapaaminen" kaikkien tapaamisten kohdalla kalenterissasi? Se oli vapauttavaa, eikö? Erika kysyy Scary Mommy -sivuston tekstissään.

– Viikonloput ovat tyhjää täynnä, mihinkään ei tarvitse mennä. Illallisella jokainen on pöydän ääressä. Kukaan ei ryntää kokoukseen tai tekemään läksyjä tai katsomaan peliä tai ohjelmaa; kukaan ei tule syömään myöhässä.

Aikaa keskusteluille ja illallisille yhdessä

Erika arvostaa koronaviruksen luomaa uutta vapaa-aikaa, joka sallii pitkät keskustelut ja muiden perheenjäsenten aidon kuuntelemisen.

– Keskustelumme ovat tärkeitä, koska ne ovat ainoita keskusteluja, joita käymme. Me äidit tykkäämme jakaa meemejä ja inspiraatiolauseita siitä, että otamme aikaa elämämme oikeasti merkityksellisille ihmisille. Nyt oikeasti teemme niin, Erika uskoo.

Nainen myöntää kaipaavansa kiirettä ja aikatauluja, mutta samalla pelkäävänsä niiden paluuta.

– En enää voi kuvitella sitä, että ryntäilisin taas ympäriinsä koko ajan, hän tunnustaa.

"Koronavirus on mahdollisuus painaa pause-nappulaa"

Erika huomauttaa, että kiireisellä ja yliaikataulutetulla lapsella on moninaisten harrastusten jälkeen kotona hädin tuskin aikaa syödä ja katsoa hetki televisiota, ennen kuin hänen onkin aika mennä nukkumaan. 

– Koronavirus on mahdollisuus painaa pause-nappulaa kiireelle. Karanteenin aikana aikuiset eivät enää ajeluta lapsiaan yhdestä aikuisen vetämästä harrastuksesta toiseen. Aikuiset, jotka ovat kotona, yrittävät luultavasti tehdä töitä, eivätkä he voi ohjata lapsia joka hetki. Lasten täytyy itse selvittää asioita, Erika sanoo.

Hän kertoo toki ikävöivänsä ystävään, tuttaviaan ja yhteisöään, mutta kaikki arjessa ei saa osakseen kaipuuta.

– Rakastan sanontaa, jonka mukaan lapsen kasvattaminen vaatii kokonaisen kylän, ja kaipaan tuota kylää. Mutta en kaipaa täyteen ahdettua kalenteria ja jatkuvaa juoksemista, ja kun meille annetaan mahdollisuus palata normaaliin, en ole varma, teenkö niin.

Lue myös:

    Uusimmat