Mainos

Uudet verokortit käyttöön jo vuodenvaihteessa

Vuoden 1999 verokortit otetaan käyttöön jo vuodenvaihteessa. Ensi vuoden verokortit ovat perillä viimeistään 15. joulukuuta, kerrotaan verohallituksesta. Jotta verokortin pidätysprosentti olisi alusta alkaen mahdollisimman oikein, muuttuneet tulo- ja vähennystiedot tulee ilmoittaa verotoimistoon viimeistään 7. lokakuuta.

Verokortin pidätysprosentti perustuu joko vuoden 1997 tulo- ja vähennystietoihin tai vuoden 1998 aikana haetun muutosverokortin tietoihin. Nämä tiedot voi tarkistaa vuoden 1997 verolipun mukana olevasta selvityksestä tai muutosverokortin mukana annetusta selvityksestä.

Jos tulotiedot ovat olennaisesti muuttuneet esimerkiksi työttömyyden tai työllistymisen, opiskelun, äitiysloman tai muun syyn johdosta, on tietojen ilmoittaminen verotoimistolle tarpeen.

Asunto-, opinto- tai tulonhankkimisvelan korot tulee ilmoittaa verotoimistolle, jos on otettu uutta lainaa, maksettu aikaisempi laina pois tai lainaa ei ole lainkaan lyhennetty. Vähennystietoina kannattaa ilmoittaa myös muuttuneet työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut, työmatkakulut sekä vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut.

Muuttuneet tiedot ilmoitetaan lomakkeella, joka on lähetetty vuoden 1998 verokortin mukana. Lomake on sama, jolla haetaan muutosta ennakonpidätysprosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.