Mainos

Uudet nettisivut auttavat vankeja vapaan elämän alkuun

Hanki puhelin, etsi asunto, ilmoittaudu työvoimatoimistoon, hae työttömyysturvaa... Tehtävälista on pitkä ja se voi olla hankala hahmottaa, jos takana on vuosia vankilassa. Tätä ongelmaa varten on perustettu Portti vapauteen -sivusto, joka auttaa vankeja kaltereiden ulkopuoliseen elämään osoitteessa www.porttivapauteen.fi.

Tänään avattu portaali on ensimmäinen nimenomaan vangeille tarkoitettu sosiaalialan sivusto. Neuvot keskittyvät käytännön asioihin kuten mitä tehdä ennen vapautumista, vapautumispäivänä ja sen jälkeen ja millaista paperinpyöritystä liittyy esimerkiksi asunnon hankintaan.

Sivustolla on myös kysymys ja vastaus -palsta, jossa lakimies vastaa käyttäjien kysymyksiin. Keskustelupalstalla entiset ja nykyiset vangit voivat vaihtaa kokemuksia keskenään.

Portaalin on tuottanut Kriminaalihuollon tukisäätiön Viestintäpakki-projekti. Tukea siihen on saatu Raha-automaattiyhdistyksestä. Siihen on tulossa vielä lisää sivuja: seuraavaksi on tarkoitus avata rikostaustaisten läheisille suunnatut sivut ja sitten alan ammattilaisia palveleva osio.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.