Mainos

Uudessakaupungissa uhkaava tulipalo puutaloalueella

Varsinais-Suomessa Uudenkaupungin keskustan puutaloalueella oli yöllä uhkaava tulipalo. 

Tulipalo sai alkunsa Merimiehenkadulla hirsirakenteisesta piharakennuksesta, josta se levisi päärakennukseen. Piharakennus paloi maan tasalle, ja noin sataneliöinen päärakennus kärsi mittavia vahinkoja. Talon asukkaat on evakuoitu ja he ovat kunnossa.  

Yöllä alkanut tulipalo oli vaarassa levitä myös läheisiin puutaloihin, mutta pelastuslaitos sai palon rajattua. Palon syttymissyytä ei tiedetä.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta useita ihmisiä evakuoitiin turvaan alueelta. Neljä alueen asukasta kävi pelastushenkilöstön tarkistettavana.  

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta heti puolenyön jälkeen. Ensitiedon jälkeen hälytyksen taso nostettiin suureksi ja paikalle lähetettiin lisää yksiköitä. Paikalla on ollut kaikkiaan parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Sammutustoimet ovat yhä käynnissä.  
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Viljanen kuvailee tilannetta haastavaksi.   

-Talot ovat aika liki toisiaan, ja lämmöt olivat jo alkuvaiheessa todella kovat. Lisäksi kipinöitä lenteli kovan tuulen vuoksi pitkin ja poikin, mistä syttyi useita palonalkuja. Saimme kuitenkin ne haravoitua, ja tilanne on stabiili, Viljanen kertoo.  

Museovirasto luonnehtii Uudenkaupungin keskustan puutaloaluetta Suomen parhaiten säilyneeksi puukaupunkialueeksi. Ainakin osa taloista on rakennettu 1800-luvun loppupuolella.  Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.