Mainos

Uuden tv-kanavan hakijoita viisi, radioaalloille pyrkii kuusi

Uuden mainosrahoitteisen televisiokanavan toimilupaa on iltapäivään mennessä hakenut viisi alan yritystä. Mainosrahoitteisen radiokanavan hakemuksia on liikenneministeriöön saapunut kuusi. Toimilupien viimeinen hakupäivä on tänään.

Televisiotoimiluvan hakijoista kolme on pääosin kotimaisia yrityksiä ja kaksi pääosin pohjoismaisissa käsissä. Radioluvan hakijoista neljä on pääosin kotimaisia ja kaksi pääosin pohjoismaisia.

Helsinki Median omistama PTV4 ja itsenäisten tuottajien Ruutunelonen jättivät yhteisen tv-toimilupahakemuksen ja vetivät samalla takaisin kummankin aiemmin erikseen tekemät alustavat hakemukset. Aamulehti-yhtymä ja Kolmostelevisio Oy puolestaan ovat perustaneet Suomen Neloskanava Oy:n, joka jätti toimilupahakemuksensa iltapäivällä.

Kolmen toimittajan perustama A4 Media on hankkinut yhteistyökumppaneikseen luxemburgilaisen televisio- ja radioyhtiön CLT:n sekä suomalaisen rahoitus- ja sijoitusyhtiön CapMan Oy:n. Lisäksi televisiotoimilupaa hakevat monikansallisen Scandinavian Broadcasting System -yhtiön omistama Fixum sekä Modern Times Group, jonka taustalla on ruotsalainen Kinnevik.

Uusi radiokanava kiinnostaa myös

Valtakunnallista mainosradiolupaa ovat hakeneet paikallisradioiden omistama Radio Kanava Oy, norjalainen R5 Radio Koko Suomi sekä Helsingissä paikallisradiota pyörittävä NRJ, joka on pääosin tanskalaisten omistama.

MTV, Aamulehti-yhtymä, Maakuntien Viestintä Oy, Suomen Kansallisviestintä Oy, Suomen Radioviestintä Oy ja Suomen Viestintärahoitus ovat perustaneet valtakunnallista mainosradiota varten Suomen Uutisradio Oy:n.

Seitsemää ammattilehteä julkaiseva Talentum Oy puolestaan lähtee radiokilpaan Infoline-yhtiöllä. Radiohakemuksensa on jättänyt myös Cramon-yhtiö, jonka keskeinen taustavoima on useita pääkaupunkiseudun ilmaisjakelulehtiä julkaiseva Janton Oy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.