Mainos

Uuden suurkustantamon johtoon kunnianhimoinen tahtoihminen

Uuden Bonnier Books Finland -suuryrityksen johtaja Anne Valsta (59 v.) on koulutukseltaan ekonomi. Valsta luonnehtii itseään kunnianhimoiseksi muutosjohtajaksi. Tuttavat ja työtoverit kuvailevat häntä rauhalliseksi persoonaksi, joka ei turhia vouhota, mutta ei ole myöskään epäröinyt virtaviivaistaa Tammea.

WSOY:n ja Tammen toimitusjohtajaksi Valsta sopii hyvin, sillä hän ymmärtää numeroita ja markkinoita.

WSOY:n varatoimitusjohtajana ja kustantajana Leena Majander-Reenpää sai puolestaan unelmatyön, sillä kirjallisuus on hänen ydinosaamistaan. Naisten kemiat sopivat myöskin hyvin yhteen. Molemmat ovat esimerkiksi perustajajäseniä Naisten Pankissa, joka auttaa kehittyvien maiden naisia.

Vaativa, mutta oikeudenmukainen

Eteläpohjalaiset juuret näkyvät persoonassa ja työskentelytavoissa. -Olen sitkeä ja kunnianhimoinen tahtoihminen. Puhun suoraan, vaikka diplomaattiset taitoni ovatkin kehittyneet vuosien myötä hyviksi. Työmoraalini on hyvin korkea. Esimiehenä olen vaativa, mutta oikeudenmukainen. Vaadin myös itseltäni paljon, Valsta on sanonut.

Ennen Tammen toimitusjohtajuutta Valsta oli Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n julkaisujohtaja, Image Publishing Oy:n toimitusjohtaja ja Sanoma Magazines Finlandin kustannusjohtaja. Hän on Bonnier Förlagen Ab:n, Bonnier Publications Oy:n ja Suomen Kustannusyhdistyksen hallitusten jäsen.

-Hyvä ja innostunut olo työpaikalla ja yhdessä tekeminen ovat paras palkinto esimiehelle. Rehellisyys, tasa-arvo ja toisten arvostaminen vievät asioita oikeaan suuntaan, Valsta totesi siirtyessään Tammen johtoon.

WSOY:n uusi varatoimitusjohtaja ja kustantaja Leena Majander-Reenpää on kustannusalalla arvostettu asiantuntija. Hänellä oli pitkä ura kustannusjohtajana Otavassa, missä hän johti yleisen kirjallisuuden kustannustoimintaa. Majander-Reenpää irtisanoutui sukuriitojen vuoksi Otavasta puolitoista vuotta sitten. 1980-luvulla hän työskenteli myös Weilin+Göösilla. Keväästä saakka Majander-Reenpää on toiminut Bonnierin strategisena neuvonantajana Suomessa.

Leena Majander-Reenpää on haastateltavana tänään Seitsemän uutisten studiossa suorassa lähetyksessä.

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.