Uuden sähköauton ostajille tarjottu salassapitosopimuksia

Cadillacin ensimmäinen sähköauto on nimeltään Lyriq 0:50
Cadillacin ensimmäinen sähköauto on nimeltään Lyriq.

Ensi vuoden alussa jenkkimarkkinoille tulevan sähköauton käyttökokemuksia seurataan tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Amerikkalainen autovalmistaja Cadillac on esittänyt joillekin Lyriq-sähköauton ostajille epätavallisen tarjouksen. Se nimittäin pudottaa auton hintaa tuhansilla dollareilla, mikäli asiakas suostuu allekirjoittamaan salassapitosopimuksen.

Cadillac haluaa seurata sen ensimmäisen sähköautomallin ostaneiden asiakkaiden kokemuksia, mutta vaatii, etteivät valitut asiakkaat hiisku havainnoistaan missään muualla. Samalla asiakas antaa Cadillacille luvan auton keräämän datan käyttöön. Asiakas saa 63 000 dollaria maksavan auton hinnasta pois 5 500 dollaria.

Yhtiö ei tarjoa mahdollisuutta kaikille ostajille, vaan kertoo siihen valittavan parikymmentä asiakasta, joiden toimintaa auton kanssa se tulee seuraamaan tarkasti. Sopimusta on tarjottu suurissa kaupungeissa asuville ostajille, mutta tämän enempää Detroit Free Press -lehti ei saanut yhtiön edustajasta irti.

Cadillac sanoo, että näiltä asiakkailta kerättävää dataa sekä palautetta tullaan hyödyntämään kaikkien ostajien kokemusten parantamiseen.

Michiganin yliopistossa työskentelevä liiketalouden professori Erik Gordon totesi Detroit Free Pressille, että tällainen temppu on harvinainen, mutta ymmärrettävä, sillä oikeilta asiakkailta saatava data voi olla hyvinkin erilaista kuin mitä yhtiö saisi sen omilta työntekijöiltä.

– Näin saadaan dataa ihan oikeasta elämästä, Gordon sanoi.

Tiedossa ei ole, mitä salassapitosopimuksen rikkomisesta mahdollisesti seuraa. Sitäkään ei ole paljastettu, millaista dataa Cadillac kerää asiakkaiden autoista, mutta voisi kuvitella, että ainakin reaaliaikainen tieto ajosuoritteista sekä lataustapahtumista voisivat kiinnostaa polttomoottoriautoista luopuvaa valmistajaa.

Toinenkin erikoinen sähköautotemppu

Cadillac ilmoitti loppuvuodesta 2020 tarjoavansa kultaisia kädenpuristuksia jälleenmyyjille, jotka eivät ole täysillä mukana sen sähköisessä vallankumouksessa. 900 Cadillac-liikkeestä noin 200 ilmoitti ottavansa rahat ja lopettavansa yhteistyön perinteikkään valmistajan kanssa.

General Motorsin siipien suojassa operoivasta Cadillacista on tulossa täysin sähköinen valmistaja, eikä se aio enää esitellä uusia polttomoottoriautoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja