Mainos

Uudellamaalla kaksi kuolonuhria liukkaan kelin kolareissa

Maantieliikenne loskan liukastuttamilla teillä vaati iltaan mennessä kaksi kuolonkolaria, joista toinen tapahtui Karjaalla ja Iitissä. Karjaalla törmäsivät täysperävaunullinen rekka ja henkilöauto sekä Iitissä kaksi henkilöautoa.

Tielaitos varoitti vielä illan suussa erittäin huonosta ajokelistä: monin paikoin satoi alijäähtynyttä vettä. Henkilöauton kuljettaja kuoli ja rekan kuljettaja loukkaantui yhteenajossa Karjaalla torstaina iltapäivällä. Yhteenajo sattui Tammisaari-Karjaa-tiellä Karjaan läntisen sisääntulotien kohdalla kello 16.45, ja se katkaisi valtatie 25:n liikenteen.

Kaksi henkilöautoa puolestaan ajoivat nokkakolarin liukkaalla Lahti-Kouvola-tiellä kello 17. Turma tapahtui Iitissä välillä Tillola-Keltin liittymä. Toinen henkilöauton kuljettaja kuoli. Toisessa autossa selvittiin loukkaantumisilla. Poliisi ohjasi liikenteen kiertotielle. Muuten liukkaan kelin kolareissa selvittiin Uudellamaalla iltaan mennessä lievin loukkaantumisin ja aineellisin vahingoin.

Syksyn ensimmäisessä räntäsateen aiheuttamassa loskakelissä oli hämärään mennessä tapahtunut vajaat 80 sellaista kolaria ja ojaanajoa, joissa tarvittiin paikalle poliisi- tai sairasautoapua. Helsingissä kolareita tapahtui poliisin hälytyskeskuksen mukaan yllättävän vähän, koko päivän aikana ruuhkaan mennessä vain 13. Vantaalla tapahtui samana aikana alle 10 ulosajoa ja kolaria ja Espoossa vain kymmenkunta.

Iltaan mennessä pääkaupunkiseudun pahin turma ajettiin Lahdenväylältä Kehä III:lle laskevassa liukkaassa rampissa, jossa bussi ajoi kaiteisiin, kääntyi poikittain ja tukki rampin liikenteen alle tunniksi. Onnettomuudessa lieviä vammoja sai alle kymmenen bussin matkustajaa. Linja-autoa väistäessään suistuivat ojaan vielä yksi henkilöauto ja yksi kuorma-auto.

Kehä III oli päivän mittaan niin liukas, että henkilöautot liukastelivat siinä vielä puolenpäivän maissa. Esimerkiksi Varistossa henkilöauto ajoi kaiteen päälle. Sipoossa Porvoonväylällä Söderkullan risteyksessä suistui henkilöauto tieltä kello 15:n jälkeen. Näissä ulosajoissa ei kukaan loukkaantunut vakavasti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.