Mainos

Utsjoella poliisia odotetaan kaksi tuntia, Hyvinkäällä neljä minuuttia

Poliisin saapumisnopeus vaihtelee suuresti paikkakunnittain. Poliisihallituksen mukaan kiireellisen avun saanti kestää pisimpään Utsjoella, jossa sitä saa odottaa keskimäärin yli kaksi tuntia. Nopeinta on Hyvinkäällä, jossa odotusaika on keskimäärin 4,4 minuuttia.

Poliisin nopeus parani tänä vuonna keskimäärin minuutilla viime vuodesta. Syrjäseuduilla saa kuitenkin odottaa vastaisuudessakin.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan alueille ei voi siirtää loputtomasti lisää poliiseja, jos hälytyksiä on vähän ja muualla liikaakin. Esimerkiksi Utsjoella hälytyksiä tulee alle pari kuussa.

Paateron mukaan poliisilla voisi olla syrjäseuduilla käyttöä vapaaehtoisille apulaisille, jotka toimisivat naapurustossaan viranomaisten silminä ja korvina ilman valtuuksia voiman käyttöön.

Paatero sanoo ”naapurivahdin” toimivan monissa maissa hyvin. Suomessa keskustelu liukuu hänestä helposti sivuraiteille. Aletaan pelätä kodinturvajoukkojen perustamista.

– Pidän itse ajattelusta, että meillä olisi vapaaehtoinen järjestelmä, joka seuraisi tilannetta virallisesti, hän sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.