Uskottomuus yhdistettiin naisten rakastamaan piirteeseen – ääni voi paljastaa pettäjän

Uusi tutkimus vihjaa, että miehen matala ääni kielii taipuvaisuudesta uskottomuuteen. Kiinalaistutkijoiden löydöksistä uutisoi muiden muassa New York Post.

Syvä ja matala ääni tekee miehestä todennäköisemmin pettäjän, summaavat kiinalaisen Southwest Universityn tutkijat. Johtopäätös perustuu kokeeseen, johon osallistui 254 heteroseksuaalista opiskelijaa, sekä miehiä että naisia, joilla oli lyhytaikaisia suhteita.

Tutkijatiimi nauhoitti osallistujien puhetta. Sen jälkeen he kysyivät opiskelijoilta, kuinka todennäköisesti he olisivat uskollisia kumppanilleen asteikolla 1–7.  

Tutkijat eivät löytäneet yhteyttä naisten äänien ja pettämishalujen välillä. Sen sijaan miehet, joilla oli matala äänensävy, halusivat todennäköisemmin pelehtiä muidenkin naisten kanssa.

Löydökset ilmestyivät Personality and Individual Differences -tiedejulkaisussa.

Naiset viehättyvät möreästi puhuvista miehistä, vaikka uskovat näiden pettävän

Kyseessä ei ole ensimmäinen tutkimus, jossa miehinen matala ääni on yhdistetty pettämiseen.

Vuonna 2014 ilmestyneessä tutkimuksessa esitettiin, että naiset uskovat matalaäänisten miesten olevan todennäköisemmin pettäjiä, vaikka heitä suositaankin parinvalinnassa. Uskomus ei välttämättä ole tuulesta temmattu: tutkimus vuodelta 2017 toteaa, että naiset ovat taitavia tunnistamaan pettäjän pelkän äänen perusteella.

Naisten viehtymystä möreästi puhuviin miehiin on perusteltu esimerkiksi sillä, että korkea testosteronitaso madaltaa miehen ääntä. Korkea testosteronitaso puolestaan antaa vihiä miehen seksuaalisesta kunnosta. Tuoreen kiinalaistutkimuksen tekijät uskovat, että korkea testosteronitaso sekä madaltaa miehen ääntä että lisää pettämishaluja.

Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että naiset suosivat matalaäänisiä miehiä erityisesti juuri ennen ovulaatiota. Vuonna 2007 julkaistu tutkimus vihjaa, että matalaääniset miehet ovat hedelmällisempiä ja saavat enemmän lapsia – kenties monen naisen kanssa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat