Mies, käytätkö tällaisia vaatteita? Tutkimuksen mukaan sinua pidetään pettäjänä

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Seksuaaliterapeutti kertoo, miksi ihminen pettää rakastaan.

Jos mies haluaa antaa itsestään kuvan luotettavana ja uskollisena parisuhdetyyppinä, hänen ei kannata laittaa päälleen paitaa, johon on painettu suuri luksusbrändin logo.

Kalliit luksusvaatteet ovat suosittuja erityisesti nuorten keskuudessa, mutta pariutumisen kannalta logot kannattaa piilottaa, vihjaa Personality and Social Psychology Bulletin -tiedelehdessä ilmestynyt tutkimusartikkeli.

Miehen vaatekaapin sisältö viestii muille, olisiko hän uskollinen kumppani vai ei. Erityinen hälytysmerkki ovat garderobista löytyvät paidat, joissa on suuria luksusbrändien logoja.

Amerikkalainen evoluutiopsykologi Daniel Kruger Michiganin yliopistosta kertoo Daily Mailille huomanneensa tutkimuksessaan, että näyttäviä logoja miesten paidoissa pidetään merkkinä epäluotettavuudesta ja uskottomuudesta. 

Tutkimus haastaa aiemman käsityksen

Voisi ajatella, että vaatteiden korkean hinnan alleviivaaminen olisi naisille viesti miehen varakkuudesta ja näin ollen kyvystä panostaa jälkeläisiin. Krugerin tutkimus kuitenkin haastaa tämän käsityksen.

Luksusmerkeillä prameilu näyttää ennemminkin olevan signaali siitä, että mies on sitoutumisen sijaan kiinnostunut levittämään geenejään ympäriinsä.

Sen sijaan pienet logot ovat uuden tutkimuksen mukaan viesti miehen luotettavuudesta ja uskollisuudesta.

Suuret logot eivät imartele miestä

Tutkimuksen ensimmäisen osaan osallistui 376 amerikkalaista opiskelijaa, joille näytettiin kuva poolopaidasta, jonka rintamukseen oli painettu joko pieni tai suuri Ralph Lauren -brändin logo. Osallistujia pyydettiin kuvittelemaan, millainen mies paidan omistaa ja millainen tämä olisi parisuhdemielessä.

Tutkimuksen toiseen osaan osallistui 615 henkilöä, joita pyydettiin valitsemaan, kumpi paidoista miesten pitäisi valita eri tilanteisiin.

Kruger huomasi, että ihmiset pitivät suuria logoja omistavia miehiä enemmän lisääntymiseen kuin vanhemmuuteen panostavina. Heidän nähtiin olevan kiinnostuneempia lyhyistä kuin pitkistä suhteista.

Miehet kertoivat valitsevansa suurilogoisen paidan tilanteisiin, joissa heidän pitää kilpailla johtoasemasta tai yrittää vietellä kumppani. Pienilogoisen paidan miehet valitsivat mieluummin mennessään esimerkiksi työhaastatteluun tai kumppanin vanhempia ensi kertaa tapaamaan.

Naisten oletukset miesten käytöksestä vastasivat suurelta osin miesten vastauksia.

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09

Lue myös:

    Uusimmat