Miehen matala ääni viettelee naisen – mutta miksi?

Moni fyysinen piirre erottaa miehen naisesta, mutta miksi miehen ääni on matala?

Lifeslittlemysteries.com selvitti, miksi miehillä on naisia matalampi ääni. Tutkimusten mukaan korkea testosteronitaso madaltaa miehen ääntä. Testosteronitaso puolestaan kertoo seksuaalisesta kunnosta, ja useiden selvitysten mukaan naiset pitävät möreä-äänisiä miehiä kaikkein viehättävimpinä.

Halutessaan seksisuhteen, lyhytaikaista sutinaa ja ovuloidessaan naiset etsivät miehistä matalan äänen lisäksi miehisiä kasvonpiirteitä, jotka nekin liittyvät testosteronitasoihin. Evoluutiobiologien mukaan naiset etsivät lyhytaikaisesta seksikumppanista hyviä geneettisiä ominaisuuksia (ja siten terveitä jälkeläisiä) sen sijaan, että haluaisivat perheelleen hyvän huolenpitäjän pitkällä tähtäimellä. Vuonna 2009 julkaistun, tansanialaista heimoa tutkineen julkaisun mukaan matalaäänisillä miehillä oli muita enemmän lapsia.

Toisen tutkimuksen mukaan naiset jopa muistavat paremmin sellaista tietoa, jonka on kertonut matalaääninen mies. Matalilla ja korkeilla naisäänillä ei tutkimuksen mukaan ollut vastaavia vaikutuksia muistiin.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja