Mainos

Uskontoon liittyvä väkivalta kasvussa 2000-luvulla

Uskontoon liittyvä väkivalta ja syrjintä ovat lisääntyneet maailmassa, kertoo yhdysvaltalainen tutkimus. Vuonna 2009 valtion harjoittamaa syrjintää tilastoitiin 101 maassa, kun vuotta aiemmin sitä esiintyi 91 maassa.

Pew Research Centerin tutkimuksessa selvitettiin 198 maan tilannetta vuosina 2006-2009 muun muassa YK:n ja ihmisoikeusjärjestöjen raporttien perusteella.

Selvityksen mukaan kristityt ja muslimit olivat yleisin häirinnän kohde. Joko valtion harjoittamaa tai muuta yhteiskunnallista häirintää kohdistui kristittyihin 130 maassa, muslimeihin 117 maassa.

Alueista Lähi-idässä ja Afrikassa tapahtui eniten valtion harjoittamaa häirintää. Häirintää valtion toimesta tapahtui eniten Egyptissä, Iranissa, Saudi-Arabiassa, Uzbekistanissa ja Kiinassa.

Yhteiskunnallisia uskontoon liittyviä vihamielisyyksiä oli eniten Irakissa, Intiassa, Pakistanissa, Afganistanissa ja Somaliassa.

Viisi kymmenestä maasta, joissa yhteiskunnallisten vihamielisyyksien määrä oli kasvanut suhteellisesti eniten, oli eurooppalaisia: Britannia, Bulgaria, Tanska, Venäjä ja Ruotsi.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.