Uskomaton ottelu! Jokerit taisteli voiton Moskovan ennätysmaratonista

Jokerit taisteli 2–1-vierasvoiton viidennessä jatkoerässä hurjassa maratonottelussa Moskovan TsSKA:ta vastaan. Jokerien historian ja koko KHL-historian pisimmäksi venynyt peli oli konferenssivälierien viides taisto.

Useita sydämentykytyksiä kummassakin päässä tarjonneessa ottelussa valssattiin viidenteen jatkoerään. Ratkaisijaksi nousi voittomaalin yläkulmaan tolpan kautta ampunut Mika Niemi. Osuma syntyi ajassa 142.09.

Koko ottelutapahtuma kesti yli kuusi tuntia käynnistyttyään Suomen aikaa torstaina kello 18.30 ja päätyttyään perjantain puolella kello 0.33. Moskovan aikaa ottelu päättyi niinkin myöhään yöllä kuin kello 1.33.

Jokerien historian aiempi ennätysottelu oli vuonna 2000 SM-liigassa 3–2-voittoon päättynyt ottelu Lukkoa vastaan. Se ratkesi ajassa 95.27.

TsSKA–Jokerit-pelistä tuli myös koko KHL-historian pisin ottelu. Aiempi ennätys oli Lev Prahan ja Donbassin välinen vääntö vuodelta 2014. Ukrainalainen Donbass nappasi tuolloin 4–3-vierasvoiton neljännessä jatkoerässä ajassa 126.14.

Rämö liekehti

Helsinkiläisvieraat olivat TsSKA-sarjan viidennessä ottelussa aika ajoin ahdingossa ja selättivät varsinkin kolmannessa erässä sekä jatkoerissä monta vaarallista TsSKA:n vyörytystä maalivahti Karri Rämön huippuotteiden johdolla. Rämö kirjasi ottelussa kaikkiaan 83 torjuntaa, virkaveli Ilja Sorokin 46.

Neljännessä jatkoerässä ajassa 127.46 TsSKA:n Roman Ljubimov sörkki kiekon Jokerien maaliin. TsSKA-hyökkääjä Geoff Platt oli kuitenkin ajanut päin jokerivahti Rämöä, ja osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Jokereillakin oli ennen voittomaalia hetkensä. Sami Lepistö osui ensimmäisessä jatkoerässä tolppaan. Mika Niemi karkasi lisäksi saman erän viime sekunneilla alivoimalla läpiajoon ja saman teki neljännessä jatkoerässä Eeli Tolvanen, mutta myös toisessa päässä veräjää vartioi tulikuuma ukko: Ilja Sorokin.

Jokerien sinnikkyydestä tuli palkinto lopulta viidennessä jatkoerässä, kun Sorokin ei enää Niemen laukausta selättänyt.

Ilta oli Jokereilta upea, sillä TsSKA ei ollut päästänyt tämän vuoden pudotuspeleissä ennen tätä iltaa kotiotteluissaan maaliakaan. TsSKA oli jättänyt kotonaan kahdesti nollille ensin Moskovan Spartakin ja sitten aiemmissa konferenssivälierien otteluissa Jokerit.

O'Neill osui, Tolvasen osuma hylättiin

Jokereista onnistui Niemen ohella maalinteossa päätylaudasta kimmonneen kiekon avauserässä verkon perukoille iskenyt Ryan O'Neill.

Kiekon maaliin iski toisessa erässä lisäksi Eeli Tolvanen, mutta osuma hylättiin TsSKA:n haaston jälkeen, kun edeltävässä tilanteessa havaittiin videotarkistelun jälkeen paitsio.

TsSKA johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3–2. Sarjan seuraava ottelu tahkotaan lauantaina Helsingissä.

Toisessa KHL:n läntisen konferenssin välieräparissa Pietarin SKA kukisti torstaina Lokomotiv Jaroslavlin 3–1 ja eteni konferenssifinaaleihin voitoin 4–1.