Uskaltautuisitko tämän lentävän junan hurjaan kyytiin? Ei sovi korkeita paikkoja pelkäävälle

Saksassa liikenteessä seilaavien autojen, bussien, junien ja muiden kulkuvälineiden lisäksi katukuvaa koristaa myös niin sanottu "lentävä juna".

Saksassa Wuppertalin kaupungissa liikenteessä kulkee erittäin epätavallinen ja harvinainen näky. Autoteiden ja jokien päällä kulkee juna, jonka vaunut roikkuvat kiskoilla yläilmoissa noin 13 metrin korkeudessa.

Wuppertalin riippuradaksi kutsuttu junarata liikuttaa 82 000 ihmistä päivittäin noin 13,3 kilometrin pituudelta paikasta toiseen.

Tämä uskomaton kulkuväline on yksi kaupungin maamerkeistä. Kyseisiä kulkuvälineitä löytyy koko maapallolta vain kuusi kappaletta ja neljä niistä sijaitsee Saksassa.

Tämän "lentävän junan" kyytiin ei korkeita paikkoja pelkäävä välttämättä sovi eikä sen kyytiin kuka tahansa uskaltaudu. 

Yksi tapaturma oudompaakin oudompi

Korkeuksissa liikkuvan junan 123 vuoden historian aikana ainoa kuolemaan johtanut tapaus tapahtui vuonna 1999, jolloin viisi kuoli ja 45 muuta loukkaantui. Onnettomuuksia on ollut enemmänkin, mutta ainoastaan neljä niistä on johtanut loukkaantumisiin.

Omituisin näistä neljästä loukkaantumisesta on tapaus, jossa elefantti, joka oli junassa mainostempausta varten, putosi alla olevaan Wupper-jokeen. Elefantti onneksi pelastettiin joesta elävänä ja tilanteessa olleet kaksi toimittajaa ja yksi matkustaja loukkaantuivat vain lievästi.

Katso yllä olevalta videolta miltä matkustaminen tällä erikoisella kulkuvälineellä yläilmoissa näyttää.

Lähteet: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat